субота, 19 вересня 2020 р.

Токмак переведено в «жовту» зону карантину. Пологівський район – в «помаранчевій» зоні.

 За повідомленнями Запорізького обласного лабораторного центру, на сьогодні 19 вересня у  Запорізькій області зафіксований ще 81 новий випадок захворюваності COVID-19.

Всього з початку пандемії в області  зареєстровано 2829 лабораторно підтверджених випадків.

Найвищі показники захворюваності в Пологівському районі  – 164 (+15 нових за добу);  у  Токмаку –  107 (+11);  Мелітополі –  360 (+9) та  Запоріжжі – 1412 (+25).

18 вересня відбулося позачергове засідання Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, де було прийнято рішення віднести Пологівський район до «помаранчевої» зони епідемічної небезпеки. Нове епідемічне зонування в області почне діяти з 21 вересня.



Крім того, в «жовту» зону з понеділка 21 вересня переходять Запоріжжя, Бердянськ, Мелітополь, Токмак, Веселівський, Вільнянський, Гуляйпільський, Мелітопольський, Михайлівський та  Оріхівський райони. Всі інші райони поки в «зеленій» зоні. Такі епідемічні рівні встановлюються на 14 днів.

Нагадаємо

У «зеленій» зоні діють мінімальні обмеження: обов'язкове маска в приміщеннях і громадському транспорті; робота кінотеатрів із заповненою 50%; проведення масових заходів з обмеженням «одна людина на 5 квадратних метрів»; перевезення пасажирів тільки на сидячих місцях.

У «жовтій» зоні діють всі обмеження «зеленої», а також заборона відвідування установ соцзахисту, де знаходяться люди похилого віку.

У «помаранчевій» зоні діють всі обмеження «зеленої» та «жовтої» зон, а також заборона роботи хостелів, спортзалів, закладів культури, нічних клубів і обмеження масових заходів з розрахунком «одна людина на 20 квадратних метрів» і не більше 100 людей.


Нові обмеження для жителів області почнуть діяти з понеділка, 21 вересня