понеділок, 9 листопада 2020 р.

Розумна взаємодія. Токмак будуть мапувати на наявність екологічних проблем і проблем зміни клімату

 Розпочинається спільний проект виконкому Токмацької міської ради, ГО «Платформа Суспільної Взаємодії» та Благодійного фонду «Молода громада», що буде присвячено здійсненню неприбуткового проекту соціальної дії «Впровадження «Протоколів SOS» в молодіжній політиці міста Токмака» для запобігання змін клімату» в рамках реалізації проекту «Розумна взаємодія».

- Це ерший проект діджіталізаціі прийняття управлінських рішень. За допомогою платформи edu.gurtom.mobi Молодіжна рада Токмака та активні учні шкіл міста «промапують» Токмак на предмет наявності екологічних проблем і проблем зміни клімату. Ми дізнаємося, в якому з мікрорайонів міста яких проблем більше: десь це будуть стихійні звалища, а десь-спалювання опалого листя. Перші навчальні тренінги вже проходять. Мені здається, результат буде цікавий всім, в тому числі і новообраним депутатам Токмацької міської ради,  – розповіла радниця міського голови Наталія Криворучко.





На сьогодні Токмак є підписантом добровільної ініціативи Європейської Комісії «Угода мерів», основною метою якої є скорочення викидів вуглекислого газу в  атмосферу.

Молодь (особливо - підлітки) майже не задіяна у заходах щодо протидії змінам клімату. Саме тому виникає необхідність у розробці дієвих механізмів залучення молоді до впровадження «Плану дій сталого енергетичного розвитку та клімату міста Токмака до 2030 року» за допомогою сучасних IT-рішень, таких як - «Протоколи SOS».

 

Розуміючи, що підлітки міста не дуже обізнані у проблемах зміни клімату планується провести, у першу чергу, для членів та членкінь Молодіжної ради, семінари –тренінги, що будуть стосуватися змінам клімату: роз’яснення поняття, основних проблем, причин та наслідків для громади, України, світу.