понеділок, 7 грудня 2020 р.

Фоторепортаж. Виставка, як територія добра і милосердя

 З нагоди  Міжнародного дня людей з інвалідністю, що відзначається 3 грудня,  у міському краєзнавчому музеї відкрили виставку ручних робіт, створених  людьми з обмеженими можливостями.

Токмачани Любов Володіна, Тетяна Гарькава, Анжела Васильченко, Ірина Валова, Наталія Чернишова, Дмитро Олизько, Ігор Дудка представили на виставку картини, вишиті бісером, вишивки хрестиком, біжутерію, в’язані речі і в’язані ляльки, поробки  із глини. 








Кожна робота вражала  авторською безпосередністю та індивідуальністю, що й  відзначили перші відвідувачі виставки. Серед них були міський голова Токмака Ігор Котелевський, його заступник Олександр Чуб, начальник Управління соціального захисту населення Ігор Мащенко, настоятель Свято-Успенського собору отець Микола, представники громадськості.




Міський голова Ігор Котелевський, звертаючись до учасників виставки, висловив їм вдячність за те, що своїм прикладом показують як треба жити, як боротися з викликами долі, і як не дивлячись на фізичні особливості прагнути самореалізуватися і  сказати своє слово у мистецтві.

Очільник нашого міста разом з Ігорем Мащенком вручили майстрам з обмеженими можливостями пакети, а отець Микола – конверти з матеріальною допомогою.








Прекрасним доповненням виставки став музичний дарунок, який підготували аматори міського Будинку культури Леся Моренець, Геннадій Зубенко, Валерій Рекуненко і викладач дитячої музичної школи Марк Пєтухов.




Людмила АРМАН,

фото авторки