пʼятниця, 1 січня 2021 р.

Ювілей. А думки, як в калейдоскопі, «прокручують» прожиті роки

 Сьогоднішній день зустрічі Нового року – свято у квадраті для прекрасної і доброї душею жінки,  керівника гуртка  «Спортивне орієнтування» Токмацького відділу КЗ «Центр туризму» Запорізької обласної ради Тетяни Іванової. 



1 січня вона  відзначає свій ювілейний День народження і приймає привітання від колег, своїх учнів і численних друзів. Привітання, побажання, подарунки, смаколики в атмосфері вогників, а думки, як в  калейдоскопі, прокручують усі прожиті роки. Скільки не є, всі вони – багатство іменинниці.

Вона народилася в Росії, в Челябінській області, а  Україна і Токмак, куди Тетяна Миколаївна переїхала із родиною у 1974 році, стали для нею другою батьківщиною.  Вся її трудова біографія пов’язана з роботою з учнівською молоддю Токмацького механічного технікуму, а з 1993 року – у Токмацькому туристичному клубі.

Під керівництвом Тетяни Іванової вихованці гуртка пішохідного туризму  брали  участь в обласних, міських змаганнях з техніки пішохідного туризму, з яких завжди привозили нагороди за призові місця. Разом з зі своїми вихованцями вона проклала  маршрути по Гірському Криму та рідному краю: Токмак - Сімферополь-Великий Каньйон - Буковий кордон - Чуфут-Кале - Алушта - Феодосія; Алушта-Генеральське; Сімферопіль-Мраморні пещері; Сіферополь - Червоні Пещери; Токмак - Молочанськ - Терпіння - Соснівка - Семенівка - Мелітопіль; Василівка-Лиса Гора - Благовєщенка – Іванівка – Енергодар; Токмак – Остриківка - Чернігівка-Конські Роздори (р.Конка) - Пологи; Розівка-Камяна Могила (заповідн.) – Радіонівка (Бердянське водосховище) – Осипенко - Новопетрівка і ще багато інших цікавих маршрутів.

У червні  1998 року Тетяну Іванову було  призначено на посаду завідуючою Токмацьким відділом туризму. Основним видом туризму залишається велосипедний, але розвивається і пішохідний туризм та починає діяти такий напрямок як «Спортивне орієнтування». Починають діяти тимчасові оздоровчі літні туристські табори у Старобердянському лісництві (Мелітопольський район Запорізької області), у с. Піщаному (Бахчисарайський район Автономної Республіки Крим) та на мисі Сатера (на Південному березі Криму, на відстані 18 км на схід від міста Алушти) для учнів шкіл міста Токмака. Крім того багато часу  починає приділятися суспільно-виховній роботі. У відділі проводяться масові заходи, присвячени різним подіям і святам (День туризму, Новорічні свята, свято Масляної, свято «8 березня», день народження Тараса Шевченка, День Довкілля, День Перемоги та інші дати). У листопаді 2007 року в Токмацькому відділі туризму  вперше була організована та проведена зустріч туристів «По маршруту пам’яті».






З 2008 року і до сьогодні  Тетяна Миколаївна працює на посаді керівника гуртка «Спортивне орієнтування», і з такою ж як і раніше сумлінною відповідальністю відноситься до своєї роботи. Під її керівництвом діти-гуртківці беруть  участь в обласних та районних змаганнях, займають призові місця, відвідують музеї та пам’ятні місця області та і сама вона приймає участь в усіх змаганнях центру, але вже у якості досвідченого судді.

Вихованці тур клубу  після випуску продовжують справу Тетяни Миколаївни: Лукаш О.В. є заступником директора з навчально-виховної роботи  Токмацького відділу КЗ «Центру туризму» ЗОР, Смірнов С.О., Калінін Є.Г. працюють  керівниками гуртків різних напрямків Центру.

У 2018 році за сумлінну працю, високий професіоналізм, плідну педагогічну діяльність, досягнуті успіхи у справі навчання і виховання підростаючого покоління, а також вагомий особистий внесок у розвиток освіти і науки  та з нагоди 70-ї річниці з Дня заснування комунального закладу «Запорізький обласний центр туризму і краєзнавства, спорту та екскурсій учнівської молоді» Тетяна Миколаївна була нагороджена Грамотою Запорізької обласної ради.


Колектив Токмацького відділу КЗ «Центр туризму» Запорізької обласної ради щиро вітає з ювілейним Днем народження керівника гуртка «Спортивне орієнтування» Тетяну Миколаївну Іванову.

Шановна Тетяно Миколаївно!

Прийміть наші побажання щастя,благополуччя, родинного затишку і тепла,  постійного творчого натхнення, втілення всіх феєричних задумів і планів! Нехай Ваше життя буде сповнене радістю, міцне здоров’я забезпечить гарний бадьорий настрій, а успіхи вихованців наповнюють почуттям гордості та задоволення!

Прекрасна, з осяйною неповторною усмішкою, Ви, Тетяно Миколаївно,  своєю доброзичливістю та позитивною аурою змінюєте світ навколо себе на краще! Залишайтеся такою і надалі! З Днем народження!