субота, 9 січня 2021 р.

Фото. Суботній Токмак. Місто на карантині зимових канікул.

 - Минула перша доба відтоді, як в Україні введені посилені карантинні обмеження. Хочу зазначити, що це не локдаун, як його зараз називають, це жорсткий карантин. Локдаун має певні ознаки, це практично повна зупинка всіх бізнесів, всіх процесів в країні, - про це сьогодні під час брифінгу повідомив міністр охорони здоров'я Максим Степанов.

Він зазначив, що країни Європи зараз масово закриваються саме на локдаун, й там діють суворі обмеження, які не дозволяють навіть вийти з дому без попереднього запису.

- Однак тільки в Україні карантинні обмеження сприймаються деякими так званими експертами, політичними діячами, деякими верствами населення як квест під назвою «обійти заборони». У жодній європейській країні ще не було такої лояльності з боку влади й одночасно такої зневаги та неповаги до встановлених обмежень - сказав Степанов.

У Токмаку про карантин зимових канікул чи локдаун, як його називають, сьогодні нагадували зачинені магазини одягу, продовольчих і будівельних товарів, у кафе і пекарні знову продають товар лише на виніс.  А так все  як і завжди.






Громадяни без захисних масок на обличчі у місцях масового скупчення людей. Купа машин біля АТБ і по вулиці Центральна.

І дощ серед зими.

Людмила АРМАН,

фото авторки