пʼятниця, 5 лютого 2021 р.

Заробітчанам роздадуть по 150 тис. грн. За яких умов отримають ці гроші заробітчани з Токмаччини та чи повернуться вони з-за кордону додому

 Трудові мігранти, які повернуться в Україну, можуть отримати по 150 тис. грн від держави на власну справу. Відповідну законодавчу ініціативу підтримали на засіданні уряду і пропонують на розгляд Верховної Ради, повідомив OBOZREVATEL

Як стверджують в уряді, якщо їхній законопроєкт схвалить парламент, трудові мігранти зможуть отримати до 150 тис. грн грантової підтримки на свій бізнес. 




Але скористатися цим зможуть не всі. Одна з головних умов отримання коштів – особа має інвестувати в справу і свої гроші, не менше ніж отримає від держави. Крім того, учасник програми повинен мати не менш ніж 1 рік роботи за кордоном і більше ніж 10 років трудового стажу. Це автоматично відсікає молодь. Розраховувати на допомогу зможуть люди, які чимало пропрацювали в Україні і до того ж офіційно працювали за кордоном, адже потрібно надати підтверджувальні документи.

Навіть відповідаючи критеріям, потрапити під програму буде нелегко. На неї виділять всього 108 млн грн, це означає, що допомогу отримають не більше ніж 720 громадян. Усі бізнес-проєкти пройдуть спеціальний відбір, але як їх будуть оцінювати – поки не відомо.

В уряді впевнені: така підтримка стане додатковим стимулом для людей залишатися в Україні, відкривати власний бізнес, інвестувати кошти у свою громаду і створювати робочі місця. Але чи дійсно ця ініціатива має шанси на успіх?