субота, 20 лютого 2021 р.

Сільські території Токмацької ОТГ: краще на власні очі бачити

 В рамках  ознайомлення із сільськими територіями Токмацької ОТГ  радниця міського голови з питань інвестиційної та міжнародної діяльності, кандидатка економічних наук   Наталя Криворучко, депутатка Запорізької обласної ради Юлія  Корнієнко, головний спеціаліст відділу економіки, енергоменеджмер – Володимир Синиця та директорка-головна редакторка ТОВ «Медіа-центр «Газета Таврія» Людмила Арман   відвідали село Роботине.




Тут у сільському клубі саме проходили збори мешканців.  На зборах на правах головуючої староста   Наталія Бут дуже докладно розповіла жителям про усі новації та можливості, які з`явилися у села Роботине і Новопрокопівської сільської ради після об`єднання у Токмацьку  громаду.

Це, зокрема  можливості безкоштовного отримання сільськими жителями дров для опалення будинків,  соціальної і матеріальної допомоги,  адміністративних  послуг. Також присутні розглянули  питання сплати податків власниками  земельних паїв ( нулі в декларації вже не пройдуть!).






Користуючись присутністю на зборах представників міської влади і депутатки обласної ради, жителі села Роботине просили вирішити проблему із відсутністю сімейного лікаря, а також допомогти в облаштуванні павільйону на сільському цвинтарі, освітленні вулиць села, ремонту клубу.

Представник працездатного населення сільської громади порушив болючу тему відсутності роботи на селі. На це  радниця Токмацького міського голови Наталія Криворучко запропоновала людям  взяти участь у конкурсах грантів для заснування власної справи, створення ФОП, розширення існуючої або відновлення втраченої справи. Бажаючим вона обіцяла допомогти у написанні заявок для участі у конкурсі, підготовці бізнес-планів тощо.





Після зборів гості з Токмака  разом зі старостою Наталією Бут і  завідувачкою клубом Любов Роботою оглянули сільський клуб, на власні очі побачили його проблеми, та окреслили шляхи їх вирішення.

І про хороше. Під час відвідин села Роботине  радниця міського голови з питань інвестиційної та міжнародної діяльності, кандидатка економічних наук   Наталя Криворучко, депутатка Запорізької обласної ради Юлія  Корнієнко, головний спеціаліст відділу економіки, енергоменеджмер – Володимир Синиця та директорка-головна редакторка ТОВ «Медіа-центр «Газета Таврія» Людмила Арман передали більш ніж 50 книжок, які були зібрані в рамках акції до Міжнародного дня дарування книги.






Про це ми писали  тут 


Людмила АРМАН,

фото авторки