З готових простих пельменів можна готувати креативні, вишукані і незвичні страви. Пельмені можна тушити, смажити, запікати з різними інгредієнтами. Виходить дуже смачно, ситно і цікаво. Спробуйте разом з нами.
Пельмені, запечені з печінкою
Інгредієнти:
2 ст. ложки томатної пасти,
1 цибулина,
бульйон, вершкове масло.
Спосіб приготування
Пельмені відварити у воді зі спеціями 2 хвилини. На дно керамічної форми покласти трішки вершкового масла, викласти пельмені. Печінку порізати тонкими смужками. Цибулю дрібно порізати, обсмажити на олії, покласти печінку, посолити і швиденько присмажити. Бульйон закип’ятити. Сметану змішати з томатом, додати трішки бульйону. Печінку викласти на пельмені, зверху – соус. Залити бульйоном, поставити в розігріту духовку на 30 хвилин. Подавати страву гарячою.
Інгредієнти:
0,5 скл. сметани,
1 скл. томатної
пасти,
50 мл олії,
2 цибулини,
4 морквини,
1 ст. ложка
гірчиці,
1 скл. зеленого горошку,
спеції – за
смаком.
Спосіб приготування
Пельмені зварити.
Цибулю дрібно порізати, моркву натерти на тертці. Моркву і цибулю обсмажити на
олії, додати томатну пасту, сметану, гірчицю, сіль, перець. Додати горошок, ще
5 хвилин просмажити. Додати пельмені, все змішати, посипати тертим сиром і
запекти в духовці хвилин 40.
Пельмені під
бринзово-часниковою шубою з томатами
Інгредієнти:
50 штук пельменів,
1 яйце,
2 помідори,
1 зубок часника,
зелень.
Спосіб приготування
Сир і бринзу натерти. Змішати з часником, яйцем, зеленню. Помідори порізати напівкільцями. Пельмені відварити до напівготовності, викласти у форму для запікання, зверху – помідори і накрити все сирною масою. Поставити в розігріту до 180 градусів духовку на хвилин 10.
Пельмені в горщику
Інгредієнти:
зелень, сіль,
майонез,
чорний перець.
Спосіб приготування.
Пельмені розкласти у горщики. Залити молоком, посолити. Зелень дрібно порізати, розкласти у горщики. Сир натерти і теж розкласти. Зверху – майонез. Закрити кришками і поставити в розігріту до 220 градусів духовку на 25 хвилин. Якщо потрібно, щоб рідини не було, пельмені після вимкнення духовки потрібно ще хвилин 10 там потримати.
Пельмені в омлеті
Інгредієнти:
10 пельменів,
3 яйця,
50 мл молока,
сіль, сода.
Спосіб приготування
Пельмені відварити.
Молоко, яйця, сіль і соду (на кінчику ножа) збити. Підсмажити омлет – з одного
боку до готовності, з іншого – ледь-ледь. На добре обсмажений бік викласти
пельмені. Накрити іншою половиною омлету і присипати тертим сиром. Добре
присипати шов, бо коли сир розплавиться, він склеїть омлет. Відправити страву в
духовку або мікрохвильову на 5 хвилин. Порізати на порції.