субота, 27 лютого 2021 р.

Страви з пельменями у головній ролі

 З   готових простих пельменів можна готувати креативні, вишукані і незвичні страви. Пельмені можна тушити, смажити, запікати з різними інгредієнтами. Виходить дуже смачно, ситно і цікаво. Спробуйте разом з нами.

Пельмені, запечені з печінкою

Інгредієнти:

900 г пельменів,

300 г печінки,

200 г сметани,

2 ст. ложки томатної пасти,

1 цибулина,

бульйон, вершкове масло.

Спосіб приготування

 Пельмені відварити у воді зі спеціями 2 хвилини. На дно керамічної форми покласти трішки вершкового масла, викласти пельмені. Печінку порізати тонкими смужками. Цибулю дрібно порізати, обсмажити на олії, покласти печінку, посолити і  швиденько присмажити. Бульйон закип’ятити. Сметану змішати з томатом, додати трішки бульйону. Печінку викласти на пельмені, зверху – соус. Залити бульйоном, поставити в розігріту духовку на 30 хвилин. Подавати страву гарячою.

 

 Запіканка з пельменів з сиром

Інгредієнти:


0,5 кг пельменів,

0,5 скл. сметани,

1 скл. томатної пасти,

50 мл олії,

2 цибулини,

4 морквини,

1 ст. ложка гірчиці,

1 скл. зеленого горошку,

150 г твердого сиру,

спеції – за смаком.

Спосіб приготування

 Пельмені зварити. Цибулю дрібно порізати, моркву натерти на тертці. Моркву і цибулю обсмажити на олії, додати томатну пасту, сметану, гірчицю, сіль, перець. Додати горошок, ще 5 хвилин просмажити. Додати пельмені, все змішати, посипати тертим сиром і запекти в духовці хвилин 40.

 

Пельмені під бринзово-часниковою шубою з томатами


Інгредієнти:

50 штук пельменів,

100 г бринзи,

100 г твердого сиру,

1 яйце,

2 помідори,

1 зубок часника,

 зелень.
Спосіб приготування

 Сир і бринзу натерти. Змішати з часником, яйцем, зеленню. Помідори порізати напівкільцями. Пельмені відварити до напівготовності, викласти у форму для запікання, зверху – помідори і накрити все сирною масою. Поставити в розігріту до 180 градусів духовку на хвилин 10.

 

Пельмені в горщику

Інгредієнти:


1 кг пельменів,

1 л молока,

200 г твердого сиру,

зелень, сіль,

майонез,

чорний перець.

Спосіб приготування.

 Пельмені розкласти у горщики. Залити молоком, посолити. Зелень дрібно порізати, розкласти у горщики. Сир натерти і теж розкласти. Зверху – майонез. Закрити кришками і поставити в розігріту до 220 градусів духовку на 25 хвилин. Якщо потрібно, щоб рідини не було, пельмені після вимкнення духовки потрібно ще хвилин 10 там потримати.

 

 Пельмені в омлеті


Інгредієнти:

10 пельменів,

3 яйця,

50 мл молока,

50 г твердого сиру,

сіль, сода.

Спосіб приготування

 Пельмені відварити. Молоко, яйця, сіль і соду (на кінчику ножа) збити. Підсмажити омлет – з одного боку до готовності, з іншого – ледь-ледь. На добре обсмажений бік викласти пельмені. Накрити іншою половиною омлету і присипати тертим сиром. Добре присипати шов, бо коли сир розплавиться, він склеїть омлет. Відправити страву в духовку або мікрохвильову на 5 хвилин. Порізати на порції.