четвер, 31 грудня 2020 р.

Закуски та бутерброди до новорічного столу

 З символом наступаючого Нового 2021 року нам  повезло. Бик зовсім не проти добре поїсти, так що готувати можна багато і без особливих обмежень по набору продуктів. Головне, щоб на новорічному столі не було яловичини або телятини.

У сьогоднішній добірці ми зібрали рецепти закусок і бутербродів на Новий 2021 рік, що  можуть стати ідеальним частуванням на свято.  Готувати ці страви недовго, а підійдуть вони ідеально для святкового  столу, не поступившись багатьом традиційним новорічним стравам.

 Новорічна закуска «Ялинка»

 Інгредієнти:



 куряче філе - 1 шт.;
 морква - 2 шт.;
 яйця - 3 шт.;
 молоко - 1 ст.;
 борошно - 1,5 ст.;
 зелений харчовий барвник
 олія
 сіль і перець за смаком

Спосіб приготування

Одне яйце, обидві морквини і філе ставимо варитися в підсоленій воді в різних каструлях. Для приготування млинців в молоко вбити 2  яйця,  додати борошно і добре перемішати, щоб не було грудочок. Додати сіль, трохи перцю і столову ложку олії, щоб потім млинці легко знімалися, і не треба було кожного разу сковорідку змащувати. Додати до суміші зелений харчовий барвник, перемішати тісто і випікати з нього млинці.

Одну зварену морквину і зварене яйце  подрібнити в блендері. Так само перетерти в пасту куряче філе. Додати його  до перетертого яйця і моркви. Начинка готова!

Акуратно розмазати паштет по млинцю. Згорнути в щільний рулет.

Рулет розрізати  на бочечки висотою 2,5 см. З цих бочечок робимо нижній ярус самий широкий. Верхні поступово зменшуємо, поки на верхівці ялинки не виявиться всього один бочонок.

Другу зварену морквину використовуємо   для декору: нарізаємо кружечками, товщиною приблизно по пів сантиметра.

Виставляємо кружечки моркви на ярусах ялинки. Внизу більш великі кружечки, догори поменше. Великий кружечок або зірочку розміщуємо  на верхівці  ялинки.

 Закуска «Кумедні сніговички»


Інгредієнти

кисломолочний сир -200 г,

сир -100 г,

жирні вершки -2 ст. ложки,

зелень петрушки -1 пучок,

кріп -1 пучок,

часник -2 зубці,

морква, болгарський перець, огірок, помідор, перець горошком для оздоблення,

сіль за смаком.

Спосіб приготування

Кисломолочний сир розітріть до однорідної маси, додайте натертий на дрібну тертку сир, порізаний кріп, вершки, пропущений через прес часник, посоліть. Скачайте з маси кульки і покладіть їх у холодильник на 20 хвилин. Зробіть ялинку з петрушки. Дерев’яну паличку обмотайте гілочками петрушки, прикрасьте шматочками різнокольорових овочів.З холодильника дістаньте сирні кульки, сформуйте з них сніговиків. З овочів зробіть шапочки і носики, з перцю горошком – очі і ґудзики. Прикрасьте страву петрушкою.

 Сирна закуска «Мандаринки»

Інгредієнти:


яйця – 3 шт.

плавлені сирки – 3 шт .

часник – 2-3 зубки

морква – 3 шт .

гвоздика гілочки

майонез, листочки зелені.

Спосіб приготування:

Подрібнюємо на самій дрібній тертці відварену моркву.

В окремій посудині змішуємо перетерті відварені яйця, сирки, часник, заправляємо майонезом і додаємо подрібнений кріп.

З отриманої яєчно- сиркової маси скачуємо кульки, покриваємо кожну шаром морквяної стружки, укладаємо на блюдо, з гвоздики робимо на «мандаринках» плодоніжки, прикрашаємо листочками зелені - базиліку або шпинату.

 Новорічні тарталетки з ікрою


Інгредієнти

ікра червона - 100 грам

плавлений сирок - 1 шт

майонез - за смаком

тарталетки - 10 штук

яйце - 3 штуки

Спосіб приготування

Відваримо яйця круто, білки відокремимо від жовтків. Білки натираємо  на дрібній тертці, а жовтки нам не потрібні. Плавлений сирок натираємо на тертці, змішуємо з майонезом і білком. Беремо готові тарталетки ( є у продажу в АТБ) , наповнюємо сирно-яєчною масою, а зверху викладаємо трохи червоної ікри. Новорічна закуска готова

 Бутерброди з креветками

Інгредієнти


варена креветка - 400 г;
вершковий сир - 140 г;
свіжий помідор - 1 шт.;
свіжий огірок - 1 шт.;
батон або багет,

зелень петрушки
Спосіб приготування

Креветки почистити. Помідор та огірок  вимити, порізати тонкими слайсами. Багет або батон нарізати на  акуратні пластинки (1-1,5 см).

Шматочок багета змастити вершковим сиром, наступним шаром укласти тонкий зріз помідора і огірка, а на нього 2-3 креветки. Закінчити оформлення бутербродів гілочкою свіжої зелені.

 Бутерброди зі шпротами та  огірком


Інгредієнти

свіжий огірок - 1 шт.;
зелена цибуля - 2-3 пера;
кріп і мелений перець;
майонез - 60 г;
яйця - 3 шт.;
темний багет - 1 шт.;
шпроти в маслі - 1 банка.

Спосіб приготування
Багет нарізати скибочками не більше 1 см завтовшки і трохи підсушити в духовці.

Зварені вкруту яйця натерти на тертці, додати подрібнену зелену цибулю, рубану зелень кропу і перець. Заправити майонезом і старанно розмішати.

Хрусткі грінки покрити шаром яєчної намазки. Потім в центр кожного покласти по рибці.

Огірок нарізати тонкими смугами, які промокнути паперовими рушниками від зайвої вологи, потім згорнути трубочкою і покласти  з кожного боку шпротів.

 Бутерброди з крабовим салатом

Інгредієнти


батон або багет;
плавлений сирок - 100 г;
свіжий огірок - 70 г;
крабові палички - 150 г;
майонез - 40-50 г;
кріп - 20 г.

Спосіб приготування
Крабові палички та  огірок нарізати дрібними кубиками, плавлений сирок натерти на тертці, а кріп дрібно порубати. Всі ці продукти перемішати, заправивши майонезом.

Шматочки багета або батона підсушити в духовці або на сухій сковороді, а після охолодження викласти на них салатну масу.

Які салати приготувати до новорічного столу-2021  дивіться тут