субота, 13 березня 2021 р.

Святкуємо Масляну з млинцями

 Весела Масляна добігає кінця, сьогодні її шостий день – посиденьки зовиці. А завтра - Прощена неділя. Найважливіший день усього Масляного тижня. Тож не забудьте  попросити вибачення одне в одного, поминати померлих родичів і поласувати млинцями до початку Великого посту.

Пропонуємо вам добірку  рецептів  найсмачніших млинців, з якими ви зможете смачно і весело провести Масляну. До речі, за народними прикметами, чим більше млинців на столі, тим більше буде сонячних днів у році.

Якщо млинці на Масляну виходять пишними і добре печуться, то рік буде благополучним.

Фуршетні млинці з ікрою


Інгредієнти

млинці – 6-8 шт

ікра червона - 100 г.

сир плавлений - 200 г.

кріп свіжий - півпучка

Спосіб приготування

 Плавлений сир секунд 20 розігріваємо в мікрохвильовці - він підтане. Додаємо до нього дрібно порізаний кріп і перемішуємо.

Смажемо млинці за вище вказаними рецептами. Намазуємо млинець плавленим сиром з кропом. Кладемо наверх чайну ложечку ікри і теж її розподіляємо по всій поверхні млинця. Складаємо протилежні краї млинчика один до одного. Загортаємо млинець трубочкою.Розрізаємо кожен млинець навпіл поперек і прикрашаємо їх червоною ікрою (покласти зверху) і кропом.

 

Млинці на пиві

Інгредієнти


борошно - 2 склянки,

пиво - 400 мл,

яйця - 2 шт.,

сметана - 1 ст. ложка,

цукор - 1 ст. ложка,

сіль - за смаком,

рослинна олія - для смаження.

Спосіб приготування

Жовтки розітріть зі сметаною, всипте цукор, сіль, вилийте одну склянку пива і все добре перемішайте до отримання однорідної рідини.Додайте борошно, перемішуйте до того часу поки не зникнуть грудочки. Потім вилийте решту пива і розмішайте.  Білки збийте в піну, додайте в тісто і перемішайте. Дайте настоятися 30 хвилин.

Випікайте млинці на розпеченій сковороді, змазаній салом чи олією.

 Млинцевий пиріг з м’ясом і грибами

Інгредієнти 


млинці -16 шт

для начинки:

куряче філе (відварене) - 300 г,

печериці - 200 г,

цибуля - 2 шт.,

сіль і чорний мелений перець - за смаком,

рослинна олія - для смаження.

для заливки:

яйце - 1 шт.,

сметана - 5 ст. ложок.

Спосіб приготування

Приготуйте млинці.

Приготуйте начинку. Цибулю і гриби дрібно поріжте і обсмажте на олії, поперчіть і посоліть. Відварене куряче філе пропустіть через м’ясорубку і змішайте з грибами та цибулею.

Приготовлену начинку викладіть на кожен млинець і акуратно згорніть рулетом.

Приготуйте заливку. Збийте яйця, додайте сметану, перемішайте. 

Форму для випічки викладіть млинцями з чотирьох сторін, щоб краї млинців трохи звисали за межі форми. Потім викладіть рулетики з млинців. Бажано, щоб довжина рулетиків збігалася з довжиною форми. Укладайте в два шари по три рулети. Кожен шар промажте заливкою. Звисаючими краями млинців накрийте пиріг.

Два млинці розріжте на смужки шириною приблизно один сантиметр. Зі смужок зробіть красиву плетенку і викладіть на пиріг.

Верх пирога змастіть заливкою. Випікайте пиріг в нагрітій до 180 °С духовці до рум’яності.

 

Дріжджові млинці

Інгредієнти:
пшеничне борошно - 400 г,

молоко - 2-3 склянки,

яйця - 2 шт.,

вершкове масло - 2 ст. ложки,

дріжджі - 20 г,

цукор - 1 ч. ложка,

сіль - дрібка.

Спосіб приготування

Підігрійте трохи молока, розчиніть у ньому дріжджі, додайте цукор, сіль, яйця, вершкове масло, перемішайте.

Всипте пшеничну муку і розмішайте. 

Дайте тісту підійти 30-40 хвилин. Потім додайте молоко, що залишилося, трохи підігрійте і через 1,5 години випікайте тонкі млинці.

 

Млинцевий торт «Тірамісу»

Інгредієнти


млинці - 12-15 шт.,

сир маскарпоне - 500 г,

вершки (11 % жирності) - 150 мл,

желатин - 15 г,

цукрова пудра - 70-100 г,

ром - 1 ст. ложка,

розчинна кава і гіркий какао-порошок - для посипання,

шоколад - 70 г.

Спосіб приготувати

Спечіть млинчики за вашим кулінарним рецептом. Повинні вийти тонкі і еластичні млинці з прісного тіста.

Желатин з’єднайте з вершками, залиште на кілька хвилин. Після чого поставте на вогонь, і, помішуючи, повністю розчиніть, не допускаючи кипіння.

Маскарпоне з’єднайте з цукровою пудрою і ромом, збийте. У вершки введіть желатин, збийте до однорідності.

Млинці змастіть кремом, зберіть в торт і поставте в холодильник на дві години.

Розчинну каву змішайте з какао і розітріть. Посипте торт приготованою сумішшю. Перед подачею посипте торт тертим шоколадом.