Весела Масляна добігає кінця, сьогодні її шостий день – посиденьки зовиці. А завтра - Прощена неділя. Найважливіший день усього Масляного тижня. Тож не забудьте попросити вибачення одне в одного, поминати померлих родичів і поласувати млинцями до початку Великого посту.
Пропонуємо вам добірку рецептів найсмачніших млинців, з якими ви зможете смачно і весело провести Масляну. До речі, за народними прикметами, чим більше млинців на столі, тим більше буде сонячних днів у році.
Якщо млинці на Масляну виходять пишними і добре печуться, то
рік буде благополучним.
Фуршетні млинці з ікрою
Інгредієнти
млинці – 6-8 шт
ікра червона -
сир плавлений -
кріп свіжий - півпучка
Спосіб приготування
Плавлений сир секунд 20 розігріваємо в мікрохвильовці - він підтане. Додаємо до нього дрібно порізаний кріп і перемішуємо.
Смажемо млинці за вище вказаними рецептами. Намазуємо млинець плавленим сиром з кропом. Кладемо наверх чайну ложечку ікри і теж її розподіляємо по всій поверхні млинця. Складаємо протилежні краї млинчика один до одного. Загортаємо млинець трубочкою.Розрізаємо кожен млинець навпіл поперек і прикрашаємо їх червоною ікрою (покласти зверху) і кропом.
Млинці на пиві
Інгредієнти
борошно - 2 склянки,
пиво - 400 мл,
яйця - 2 шт.,
сметана - 1 ст. ложка,
цукор - 1 ст. ложка,
сіль - за смаком,
рослинна олія - для смаження.
Спосіб приготування
Жовтки розітріть зі сметаною, всипте цукор, сіль, вилийте одну склянку пива і все добре перемішайте до отримання однорідної рідини.Додайте борошно, перемішуйте до того часу поки не зникнуть грудочки. Потім вилийте решту пива і розмішайте. Білки збийте в піну, додайте в тісто і перемішайте. Дайте настоятися 30 хвилин.
Випікайте млинці на розпеченій сковороді, змазаній салом чи олією.
Інгредієнти
млинці -16 шт
для начинки:
куряче філе (відварене) - 300 г,
печериці - 200 г,
цибуля - 2 шт.,
сіль і чорний мелений перець - за смаком,
рослинна олія - для смаження.
для заливки:
яйце - 1 шт.,
сметана - 5 ст. ложок.
Спосіб приготування
Приготуйте
млинці.
Приготуйте начинку. Цибулю і гриби дрібно поріжте і обсмажте на олії, поперчіть і посоліть. Відварене куряче філе пропустіть через м’ясорубку і змішайте з грибами та цибулею.
Приготовлену начинку викладіть на кожен млинець і акуратно згорніть рулетом.
Приготуйте заливку. Збийте яйця, додайте сметану,
перемішайте.
Форму для випічки викладіть млинцями з чотирьох сторін, щоб краї млинців трохи звисали за межі форми. Потім викладіть рулетики з млинців. Бажано, щоб довжина рулетиків збігалася з довжиною форми. Укладайте в два шари по три рулети. Кожен шар промажте заливкою. Звисаючими краями млинців накрийте пиріг.
Два млинці розріжте на смужки шириною приблизно один сантиметр. Зі смужок зробіть красиву плетенку і викладіть на пиріг.
Верх пирога змастіть заливкою. Випікайте пиріг в нагрітій до
180 °С духовці до рум’яності.
Дріжджові млинці
Інгредієнти:
пшеничне борошно - 400 г,
молоко - 2-3 склянки,
яйця - 2 шт.,
вершкове масло - 2 ст. ложки,
дріжджі - 20 г,
цукор - 1 ч. ложка,
сіль - дрібка.
Спосіб приготування
Підігрійте трохи молока, розчиніть у ньому дріжджі, додайте цукор, сіль, яйця, вершкове масло, перемішайте.
Всипте пшеничну муку і розмішайте.
Дайте тісту підійти 30-40 хвилин. Потім додайте молоко, що
залишилося, трохи підігрійте і через 1,5 години випікайте тонкі млинці.
Млинцевий торт
«Тірамісу»
Інгредієнти
млинці - 12-15 шт.,
сир маскарпоне - 500 г,
вершки (11 % жирності) - 150 мл,
желатин - 15 г,
цукрова пудра - 70-
ром - 1 ст. ложка,
розчинна кава і гіркий какао-порошок - для посипання,
шоколад - 70 г.
Спосіб приготувати
Спечіть млинчики за вашим кулінарним рецептом. Повинні вийти тонкі і еластичні млинці з прісного тіста.
Желатин з’єднайте з вершками, залиште на кілька хвилин. Після чого поставте на вогонь, і, помішуючи, повністю розчиніть, не допускаючи кипіння.
Маскарпоне з’єднайте з цукровою пудрою і ромом, збийте. У вершки введіть желатин, збийте до однорідності.
Млинці змастіть кремом, зберіть в торт і поставте в холодильник на дві години.
Розчинну каву змішайте з
какао і розітріть. Посипте торт приготованою сумішшю. Перед подачею посипте
торт тертим шоколадом.