пʼятниця, 26 березня 2021 р.

Відкрита книга нашої благодатноЇ землі

 У міській дитячій бібліотеці відбулася зустріч юних читачів з творчими жінками нашого міста, які шанують свій рідний край, вивчають його історію, оспівують рідну землю у своїх творах. Це творчий тандем - письменниця Тетяна Симоненко і художниця-ілюстратор Ірина Рогова.




Відкриваючи захід,  завідувачка  дитячою бібліотекою Людмила Перепечай розповіла, що Тетяна Володимирівна подарувала дитячій бібліотеці свої книги «Казки Запорізької землі». 

Кожна казка зі збірки – це унікальна історія нашого рідного краю, захопливі пригоди, казки, які розповідають своїм онукам дідусь Сережень і бабуся Тетяна.  

Фінансову допомогу у виданні книги надали  бізнесмен із Запоріжжя Сергій Дегтяр, депутат Токмацької міської ради. Керуючий СФГ «Утро» Сергій Катречко, депутат районної ради, керівник СВК «Мирний» Володимир Хижук.





Особливо цікаво юним читачам  було слухати про те, як створювалася книга. Тетяна Симоненко розповіла, що збірка казок складається з трьох розділів,  де можна ознайомитися з легендами та сказаннями про Кам`яну Могилу, Старобердянський ліс, русалок, мавок, амазонок. Казки про запорізьких козаків, Муравський шлях, замок Попова.

Разом із авторкою на презентації була присутня  Ірина Рогова, яка до кожної казки намалювала свій оригінальний малюнок.




Високоякісний папір, оригінальні ілюстрації, цікаві історії та легенди – все це знайшло втілення у новій книзі «Казки Запорізької землі».

Як зізнається письменниця, на цьому написання її книг для дітей не закінчується. Авторка вже працює над написанням ще трьох книжок та однієї книжки для найменших читачів.

Уривок зі збірки казок присутнім прочитали Марія та Олександра Дмитращенки.




Юні читачі  мали змогу поспілкуватися з авторкою, задати питання. Наприкінці презентації діти вручили Тетяні Симоненко подарунок, а також взяли її авторські казки для читання вдома.






Михайло АРМАН,

фото автора