пʼятниця, 26 березня 2021 р.

«Пожежа» на другому поверсі основного корпусу Молочанського дитячого санаторію. Як пожежники дітей рятували

 У комунальній установі «Молочанський дитячий санаторій» Запорізької обласної ради рятувальники  Державного пожежно-рятувального посту-8 разом  з рятувальниками ДПРЧ-14  Головного управління ДСНС України у Запорізькій області провели протипожежний інструктаж для педагогічного та обслуговуючого персоналу щодо дій працівників дитячого санаторію у випадку надзвичайної ситуації.





Насамперед рятувальники розповіли про першочергові заходи у випадку пожежі, після чого показали, навчили та практично відпрацювали правильність користування первинними засобами пожежогасіння.

Після було проведене відпрацювання надзвичайної ситуації за тактичним задумом якої була умовна пожежа на другому поверсі основного корпусу санаторію. До прибуття пожежно-рятувального підрозділу персоналом об’єкту проведено евакуацію людей, проте виявилось, що дві дитини не покинули приміщення.

Прибувши, до місця умовної пожежі особовий склад підрозділу ДСНС негайно приступити до порятунку постраждалих. Використовуючи апарати на стисненому повітрі, дітей врятовано. Після чого вогнеборці приступили до гасіння займання.

Наприкінці навчання співробітники ДСНС наголосили на необхідності тісної співпраці між рятувальниками та вихователями, адже тільки спільними зусиллями, можна виховати у дітей правильну життєву позицію стосовно цінності життя та неухильного дотримання правил безпеки.