Чому цукерки, створені в домашніх умовах смачніше, ніж з магазину? Секрети два: перший – всі інгредієнти свіжі та якісні, а другий – в них вкладені теплі почуття та гарний настрій. До процесу створення домашніх цукерок можна залучати й діток, адже техніка приготування досить проста. Цукерки можна обвалювати в какао, горіхах на ваш смак. В результаті у вас вийдуть чудові цукерки, які не поступатимуться магазинним по красі. Перед такими цукерками ніхто не встоїть.
Яблучний зефір
Інгредієнти:
яблука –
вода – 200 -300 мл.
цукор – 400 гр.
білок - 3
Для прикрашання:
збиті вершки, листя м’яти.
Спосіб приготування:
Яблука вимити, почистити від шкірки, розрізати навпіл і вибрати серцевину з насінням. Нарізати яблука невеликими шматочками, викласти у товстостінну каструлю, залити водою, довести до кипіння й варити на середньому вогні, постійно помішуючи. Коли яблучна суміш стане м’якою, зняти її з вогню й протерти через дрібне сито дерев’яною ложкою. Пюре остудити. Готове пюре повинно бути за консистенцією, як густа сметана.
Білки ретельно збити, додати цукор, остуджене яблучне пюре, ще раз збити все разом у пишну піну.
Збиту суміш розкласти у невисокі паперові формочки з пергаментного паперу й покласти у попередньо розігріту до 150 °С духовку. Запікайте 15-20 хв.
Коли зефір «зміцніє», вийняти його з духовки, остудити. Формочки з остудженим зефіром занурити на 3 сек. у гарячу воду й перевернути зефір на тарілку. Перед подаванням на стіл прикрасити збитими вершками й листям м’яти.
Порада. У суміш можна додати горіхи, цедру лимона або апельсина, родзинки і цукати. Яблучний зефір можна полити варенням. Подавати на стіл із холодним молоком або компотом.
Домашні цукерки з
кураги
Інгредієнти:
чищені волоські
горіхи – 100 гр.
білий шоколад –
180 гр.
вершки – 60 мл.
вершкове масло –
30 гр.
ванільний цукор –
1 пакетик.
курага – 400 гр.
темний шоколад –
50 гр.
Спосіб приготування:
Для крему: горіхи
подрібнити, білий шоколад поламати шматочками. Вершки нагріти на водяній бані,
додати білий шоколад, масло, ванільний цукор і, помішуючи, довести до кипіння.
Остудити суміш, додати горіхи й збити міксером.
Курагу варити 2
хв., потім відкинути на сито й обсушити. За допомогою кондитерського мішечка
приготовленим кремом наповнити курагу. Покласти у холодильник на 15 хв.
Темний шоколад розтопити на водяній бані. За допомогою кондитерського шприца намалювати на куразі шоколадні смужки, або повністю занурити курагу у розтоплений шоколад. Готовий десерт покласти у холод на 15 хв.
Горіховий грильяж
Інгредієнти:
горіхи (грецькі
або арахіс) – 2 склянки
цукор – 1,5 скл.
вода – ¼ скл.
вершкове масло –
2 ч.л.
Спосіб приготування:
Горіхи добре
подрібнити. У глибокій каструлі з’єднати воду з цукром, добре перемішати. Нагріти
на малому вогні, доки рідина не почне карамелізуватися. Зняти з вогню, додати вершкове
масло, горіхи й добре перемішати. Гарячу суміш викласти на змащений маслом
папір для випікання, розкачати. Нарізати квадратиками. Залишити на 2-3 год.
Желейні цукерки
Інгредієнти:
фруктове желе –1
упаковка (
желатин –
лимонна кислота –
1/2 ч. л.
цукор – 2 ст.л.
вода – 150 мл.
крохмаль
Спосіб приготування:
З’єднати желе,
желатин, лимонну кислоту й цукор. Додати воду й варити, помішуючи, на водяній
бані, доки желатин повністю не розчиниться. Дати суміші трохи охолонути.
Вилити отриману
суміш у змочені водою силіконові форми для льоду або кексів. Покласти у
холодильник на 3 год. Трохи пересипати цукерки крохмалем, щоб не злипалися.
Сочевичні цукерки
Інгредієнти:
сочевиця – 250
гр.
курага – 70 гр.
фініки без
кісточки – 50 гр.
волоські горіхи –
40 гр.
рідкий мед – 4
ст. л.
сік лимона – 1
ст. л.
какао – 2 cт. л.
кунжут для
обкачування.
Спосіб приготування:
Сочевицю залити
водою й залишити на 4 год. Потім зварити до готовності, воду злити. Курагу й
фініки замочують у гарячій воді на 10 хв., нарізати. Горіхи підрум’янити на сухій
сковорідці.
Сочевицю, какао,
курагу, фініки, мед, сік лимона й горіхи з’єднати й подрібнити у блендері.
Покласти у холодильник на годину. Потім сформувати цукерки й обкачати їх у
кунжуті.