субота, 22 травня 2021 р.

Фоторепортаж. З «Натхненням» іскорку Божу в серці несуть

 Наша Токмацька земля багата талантами, які несуть в серцях іскорки Божі. Серед них майстри і майстрині творчого об’єднання «Натхнення» міського Будинку культури.

За 7 років існування майстрині і майстри ТО «Натхнення» брали участь в обласних і регіональних заходах, демонстрували свої роботи у Запорізького обласному та Токмацькому міському краєзнавчих музеях , на виставках «Великоднє диво», «Різдвяні візерунки», Світ ляльки та ін..

А 21 травня народні майстрині та майстри  презентували виставку на обласному огляді-конкурсі колективів художньої самодіяльності та майстрів народного мистецтва Токмацької міської територіальної громади.

Кожна творча робота – це витвір мистецтва, що заворожував глядачів своєю красою, вишуканістю, неповторністю.

Народні майстрині Юлія Лісанова, Мальвіна Ганноха, Любов Кондрат`єва і Наталія Кузьменко представили на виставці ляльки і ляльки-мотанки, м`які іграшки.







Декупаж – Юлія Ігнатова, декор шпагатом – Алла Цемашко, кераміка і гончарство – Любов Володіна, бісероплетіння – Тетяна Гарькава, канзаші – Наталії Білик,   вишивка в техніці ізонитки – Тетяна Демічєва. 










Токмачанка Ганна Орел демонструвала роботи з живопису, авторські ляльки. Вона керує дитячою студією "Дивосвіт", тож поряд з її роботами були й роботи її вихованців.

 Вишиті картини представили на виставку Любов Лисачевська ( с. Снігурівка) та Марія Собецька ( с.Трудове), плаття та блузи – Альона Чумазова, рушники та ікони – Ніна Тур і Любов Робота ( с.Роботине), Людмила Самарська і Ольга Чернявська ( с.Очеретувате).









Нікого не залишали байдужими картини- флористика із фарбованих зерен, що створила Валентина Самойленко із с.Садове.

Відвідувачі виставки були у захваті від робіт Юрія Бут ( лозоплетіння), вчителя із Новопрокопівки Олександра Медведського ( випилювання лобзиком) , Наталії Лазоришинець ( аплікація стразами), Ірини Роботи  ( скриньки, сплетені із джуту) та ін..


Кожна робота була виконана майстрами в унікальних стилях. Серед різномаїття цієї неповторної краси двох однакових робіт не було.

Людмила АРМАН,

Михайло АРМАН, фото