Полуниці - це напевно найочікуваніші ягоди в усьому році, що асоціюються з початком літа. .Вони здаються такими спокусливими та бажаними, а їх смак тішить усіх, від малих до дорослих. А скільки всіляких цікавих страв та десертів з полуниці можна приготувати! Сьогодні ми підготували для вас підбірку перевірених рецептів з полуниці на будь-який смак! Насолоджуйтесь сезоном полуниць та готуйте смакоту разом з нами.
Салат із полуницею, сиром та куркою
олія - 1
ст ложка
курячих філе – 2 шт
салат – 1 пучок
полуниця -
сир бринза -
листя м’яти
для заправки:
полуниця -
яблучний оцет - 2 ст ложки
олія -- 2 ст
ложки
мед - 1 ч. ложка
гірчиця піжонська
- 1 ч ложка
зелена цибуля - 2
ст ложки
Спосіб приготування:
Розігріти олію у сковороді на сильному вогні. Обсмажити філе 4-5 хвилин з кожного боку, до золотисто-коричневої скоринки і готовності. Злегка остудити і нарізати скибочками.
Приготувати заправку: помістити полуницю, оцет, олію, мед та гірчицю у блендер. Збити до однорідного стану. Додати цибулю і приправити за смаком.
Розкласти у порційні тарілки листя салату, зверху - порізану навпіл полуницю, шматочки бринзи, м'яту і курятину. Перед подачею полити заправкою.
Фарширована полуниця
Інгредієнти:
полуниця свіжа - 10 шт
сир рикотта -
пудра цукрова - 2 ст. л
мигдаль мелений - 1-2 ст. л
ванілін - 0,5 ч л
сметана - 1 ст. л
листя м'яти - 3-5 шт
Спосіб приготування:
Свіжу полуницю помийте і вийміть м'якоть ягоди від верхньої частини до її середини. Використовуйте для цього маленьку ложку.
Додайте в сир ванілін і цукрову пудру. Все ретельно перемішайте.
У добре розтерту суміш ваніліну, цукрової пудри і сиру покладіть сметану. Знову добре перемішайте, поки маса не стане однорідною.
Підготовлені ягоди фаршируйте отриманою масою. Зверху присипте меленим мигдалем. Прикрасьте листочками м'яти.
Полуничний чізкейк
Інгредієнти:
печиво -
вершкове масло -
вершковий сир -
білий шоколад -
цукрова пудра -
ванілін - 1 ч.л.
желатин
свіжа полуниця -
Спосіб приготування:
Печиво подрібнити в крихту. Змішати з розтопленим вершковим маслом. Отриманою масою викласти дно форми і утрамбувати. Випікати при 180 градусах протягом 5-7 хвилин.
Для сирного шару збити в блендері вершковий сир, ваніль і
Тим часом приготувати полуничний шар. Для цього перебити полуницю в блендері,
додати
Через 1,5-2 години, коли сирна маса застигне, розподілити
зверху полуничний соус і прибрати в холодильник на ніч.
Полуничний щербет
Інгредієнти:
полуниця
апельсиновий сік -60 мл
цукор -
Спосіб приготування:
В апельсиновий сік додати цукор. Довести до кипіння і варити ще 1-2 хвилини на невеликому вогні. Апельсиновий сироп охолодити.
У блендер покласти очищену від хвостиків полуницю, додати апельсиновий сироп і збити до стану пюре. Полуничне пюре перекласти в контейнер для заморозки і поставити в морозильну камеру на 5-6 годин, при цьому кожну годину перемішуючи сорбе, щоб вийшла дрібна крижана крихта. Подавати щербет, прикрасивши листочком м'яти.
.