субота, 10 липня 2021 р.

Фоторепортаж. Ой у Токмаку та й на Івана на Купала

 9 липня вперше у Токмаку, на березі річки Токмачка, у чапаєвському парку за підтримки міського голови Ігоря Котелевського та  депутатки Запорізької обласної ради Юлії Корнієнко відбулося  Свято Івана Купала.



Дякуючи організаторам це видовищне  свято стало  масовим заходом організованого дозвілля для людей різного віку, а особливо – для дітей та молоді.

Тут кожному було до вподоби. 

В ігровому містечку діти із задоволенням бавилися та розважалися на атракціонах,  надувних гірках, каруселі.  На мальовничих галявинах, у тіні розлогих дерев  на токмачан і гостей чекали оригінальні фотозони, були розгорнуті виставки етномайстрів та народних умільців,  проводилася ярмарка, майстер-клас з в’язання вінків.

















А у фуд-зоні на мангалах шкварчали і смажилися шашлики, біля польової кухні усіх бажаючих пригощали кашею, була організована торгівля різноманітною смакотою та  напоями,  

На головній локації заходу    - на святково вбраній сцені проходила концертна  програма. Усіх присутніх  зі святом Івана Купала привітав заступник міського голови Олександр Чуб, бажаючи токмачанам і гостям    добра і благополуччя, сімейного затишку і тепла, мирного неба та знайти в житті заповітну квітку папороті, що приносить щастя. 





























Купальський вечір продовжили  народні  колективи і солісти міського Будинку культури, закладів культури сільських територій Токмацької громади, Центру професійно-технічної освіти, акордеоністи дитячої  музичної школи, які порадували глядачів піснями, танцями, міні-виставами.

Коли сонце  сховалося за обрій, за народним звичаєм  на галявині запалало Купальське  багаття, через яке  наважилися плигати сміливці.










А завершилось свято  виступом  гурту «Корпорація Вельвет» і запальною дискотекою. Танцювали усі.

Людмила АРМАН,

Михайло АРМАН,

фото авторські