субота, 3 липня 2021 р.

Вишневі смаколики

 Ось і достигли вишні — це значить, настав час готувати вишневі смаколики. У кулінарних рецептах вишня використовується дуже активно. Оскільки плоди мають кисло-солодкий смак, їх використовують у найрізноманітніших  стравах. Найчастіше вишню використовують в якості десерту, як у свіжому, так і в обробленому вигляді. На її основі готують компоти, джеми, желе, муси. У цій добірці  ми зібрали найкращі рецепти страв з вишнею.

 

Варення із вишні з кісточками

Інгредієнти:


вишня 1 кг

цукор 800  г

вода 400  мл

Спосіб приготування

Ягоди вишні ретельно помити й для більш швидкого приготування кожну ягоду кілька разів проколоти голкою або іншим гострим предметом — так консервовані ягоди вийдуть природного забарвлення, а чим менше стадія теплової обробки, тим більше вітамінів зберігається.

Далі наколені ягоди бланшувати протягом двох хвилин при температурі 80-90 ° С. Потім залити вже підготовленим сиропом, витримуємо 3-4 хвилини і варимо до готовності, додавши, цукор-пісок, який залишився.

 

 Вишні мариновані


Інгредієнти:

вишня (на банку ємністю  1,0 л) – 700  г

кориця – 60  г

гвоздика – 4  шт.

перець духмяний – 4  шт.

Спосіб приготування:

Вишні відсортувати за розміром і кольором, видалити пошкоджені плоди і плодоніжки, помити в холодній воді і дати їй стекти. На дно підготовленої банки ємністю 1,0 л покласти корицю, гвоздику, духмяний перець. Після чого насипати підготовлені вишні і залити гарячою маринадною заливкою.

Приготування заливки (на 5 л)

Змішуємо 1,5 л води і 600 г цукру. Доводимо до кипіння, додаємо 0,2 л столового 5-відсоткового оцту і знову доводимо до кипіння.

Наповнені і залиті гарячим маринадом банки накрити кришками, кладемо в каструлю з підігрітою водою і стерилізувати під час кипіння води.

Час стерилізації банок: ємністю 0,5 л —10 хвилин, ємністю 1,0 л —12 хвилин і ємністю 3,0 л —20 хвилин.

Після стерилізації банки відразу закрити.

 

Штрудель з вишнями

Інгредієнти:


тісто листкове (дріжджове) – 100 г

вишня свіжа – 80 г

цукор – 40 г

цукрова пудра – 3 г

м’ята – 3 г

морозиво (пломбір) – 60 г

кориця (мелена) – за смаком

Спосіб приготування:

Змішати в каструлі вишні, цукор, воду і варимо 15 хвилин. Вишні відкидаємо, а сироп варимо до загустіння.

Розкачати тісто у вигляді прямокутника. Викласти посередині прямокутника вишню, залишивши невеликі вільні краї з усіх боків. Посипати вишні цукровою пудрою і звернути прямокутник у вигляді рулету. Защипати краї і проколоти тісто тонкою дерев’яною паличкою в кількох місцях. Випікати штрудель при температурі 185-200 ° С до готовності.

Посипати тарілку цукровою пудрою. Додати трохи меленої кориці. Нарізати готовий штрудель порційними шматочками. Викласти шматочки штруделя на тарілку. Покласти зверху кульки морозива. Прикрасити морозиво листочками м’яти і посипати все цукровою пудрою.

 

Салат із яблук з горіхами та вишнею


Інгредієнти

яблуки кислі 4  шт.

ядра волоських горіхів 50  г

вишні 100  г

цукрова пудра 4  ст. л.

ванілін 5 гр.

Спосіб приготування:

Яблука ретельно помити, видалити шкірку і насіння, після чого нарізати соломкою. Ядра волоських горіхів злегка подрібнити. Вишні від’єднати від кісточок або використати вже очищені. Підготовлені яблука перемішати з вишнями та горіхами.

Розкласти салат в порційний посуд і посипати пудрою з ваніліном.

 

Вишнево-молочне желе

Інгредієнти:


вишні свіжі 200  г

молоко 400  мл

цукор 5  ст. л.

желатин 1  ст.л.

Спосіб приготування

Вишні засипати цукром (2,5 ложки) і поставити в холодильник на дві години. Утворений сік злити в банку. Желатин замочити в невеликій кількості води на 20 хвилин. Потім в молоці розчинити цукор, що залишився і желатин.

У формочки викласти вишні, залити молочною сумішшю і поставити для застигання в холодильник.

Перед подачею на стіл желе залити вишневим соком.