Ось і достигли вишні — це значить, настав час готувати вишневі смаколики. У кулінарних рецептах вишня використовується дуже активно. Оскільки плоди мають кисло-солодкий смак, їх використовують у найрізноманітніших стравах. Найчастіше вишню використовують в якості десерту, як у свіжому, так і в обробленому вигляді. На її основі готують компоти, джеми, желе, муси. У цій добірці ми зібрали найкращі рецепти страв з вишнею.
Варення із вишні з кісточками
Інгредієнти:
вишня –
цукор – 800 г
вода – 400 мл
Спосіб
приготування
Ягоди вишні
ретельно помити й для більш швидкого приготування кожну ягоду кілька разів проколоти
голкою або іншим гострим предметом — так консервовані ягоди вийдуть природного
забарвлення, а чим менше стадія теплової обробки, тим більше вітамінів
зберігається.
Далі наколені
ягоди бланшувати протягом двох хвилин при температурі 80-90 ° С. Потім залити
вже підготовленим сиропом, витримуємо 3-4 хвилини і варимо до готовності,
додавши, цукор-пісок, який залишився.
Інгредієнти:
вишня (на банку
ємністю
кориця – 60 г
гвоздика – 4 шт.
перець духмяний –
4 шт.
Спосіб
приготування:
Вишні відсортувати
за розміром і кольором, видалити пошкоджені плоди і плодоніжки, помити в
холодній воді і дати їй стекти. На дно підготовленої банки ємністю
Приготування
заливки (на
Змішуємо
Наповнені і
залиті гарячим маринадом банки накрити кришками, кладемо в каструлю з
підігрітою водою і стерилізувати під час кипіння води.
Час стерилізації
банок: ємністю
Після
стерилізації банки відразу закрити.
Штрудель з
вишнями
Інгредієнти:
тісто листкове
(дріжджове) –
вишня свіжа –
цукор –
цукрова пудра –
м’ята –
морозиво
(пломбір) –
кориця (мелена) –
за смаком
Спосіб
приготування:
Змішати в
каструлі вишні, цукор, воду і варимо 15 хвилин. Вишні відкидаємо, а сироп
варимо до загустіння.
Розкачати тісто у
вигляді прямокутника. Викласти посередині прямокутника вишню, залишивши
невеликі вільні краї з усіх боків. Посипати вишні цукровою пудрою і звернути
прямокутник у вигляді рулету. Защипати краї і проколоти тісто тонкою дерев’яною
паличкою в кількох місцях. Випікати штрудель при температурі 185-200 ° С до
готовності.
Посипати тарілку
цукровою пудрою. Додати трохи меленої кориці. Нарізати готовий штрудель
порційними шматочками. Викласти шматочки штруделя на тарілку. Покласти зверху
кульки морозива. Прикрасити морозиво листочками м’яти і посипати все цукровою
пудрою.
Салат із яблук з
горіхами та вишнею
Інгредієнти
яблуки кислі – 4 шт.
ядра волоських горіхів – 50 г
вишні – 100 г
цукрова пудра – 4 ст. л.
ванілін – 5 гр.
Спосіб приготування:
Яблука ретельно помити, видалити шкірку і насіння, після чого нарізати соломкою. Ядра волоських горіхів злегка подрібнити. Вишні від’єднати від кісточок або використати вже очищені. Підготовлені яблука перемішати з вишнями та горіхами.
Розкласти салат в порційний посуд і посипати пудрою з ваніліном.
Вишнево-молочне желе
Інгредієнти:
вишні свіжі – 200 г
молоко – 400 мл
цукор – 5 ст. л.
желатин – 1 ст.л.
Спосіб приготування
Вишні засипати цукром (2,5 ложки) і поставити в холодильник на дві години. Утворений сік злити в банку. Желатин замочити в невеликій кількості води на 20 хвилин. Потім в молоці розчинити цукор, що залишився і желатин.
У формочки викласти вишні, залити молочною сумішшю і поставити для застигання в холодильник.
Перед подачею на стіл желе залити вишневим соком.