субота, 21 серпня 2021 р.

Все по закону. Суд не встановив правопорушення у діях міського голови Токмака

 Токмацький районний суд не встановив  конфлікту інтересів при затвердженні надбавок до зарплати міському голові Токмака Ігорю Котелевському.




Про це повідомляється  у  постанові суду від 16 серпня 2021 р.

Згідно з матеріалами справи, міський голова  Токмака Ігор Котелевський в кінці 2020 року, на сесії міської ради під час голосування депутатами про встановлення йому надбавок та премії, не повідомив про конфлікт інтересів.

Йшлося про призначення, згідно чинного законодавства,  100% щомісячної надбавки за високі досягнення у праці до посадового окладу з урахуванням надбавки за ранг та вислугу, щомісячне преміювання в розмірі 10% місячного фонду оплати праці, а також виплати до  державних і професійних свят та ювілейних дат, матеріальну допомогу для вирішення соціально-побутових питань та для оздоровлення.

 Національне агентство з попередження корупції склало на міського голову  протокол за  ст. 172-7 КУпАП (порушення щодо конфлікту інтересів) вказавши, що у того  був інтерес отримувати додаткові виплати і він при розгляді питання про умови оплати про нього не повідомив.





Протокол надіслали до суду.

У судовому засіданні  міський голова Токмака Ігор Котелевський  на свій захист вказував, що не брав участі в розгляді, підготовці і прийнятті рішення міської ради щодо умов оплати своєї праці. У сесійній залі він весь час  не знаходився, іноді для вирішення невідкладних проблемних питань виходив із зали, не пам'ятає чи був присутній в залі під час вирішення питання про умови оплати праці міського голови.

Як встановив суд,  міський голова не голосував за питання сесії, в документах немає інформації про особисту участь Ігоря Котелевського в підготовці, розробці або прийнятті рішення міської ради про умови оплати праці міського голови. Представники Національного  агентства з попередження корупції не надали доказів присутності міського голови в залі засідань під час голосування за вищезазначене питання. Рішення приймали депутати Токмацької міської ради, а не міський голова, тобто у нього немає конфлікту інтересів.

Тому  суд  виробництво  закрив,  не знайшовши у діях міського голови Ігоря Котелевського  складу правопорушення.