четвер, 30 вересня 2021 р.

Через терни до нових чемпіонських висот. Відділенню карате Молочанської ДЮСШ - 10 років

 2 жовтня відділенню кіокушин карате дитячо-юнацької спортивної школи Молочанської міської ради виповниться 10 років. За цей з  невеликої секції воно перетворилося на одне з найпопулярніших у дітей, підлітків та їхніх батьків відділення бойових мистецтв, що виховує чемпіонів області, України та Європи. Є визнаним і одним з кращих не тільки в Запорізькій області, а й нашої країни.

   Історія відділення розпочалася 10 років, коли до Молочанська, до своєї молодої дружини переїхав з Мелітополя Артем Зінов`єв, вчитель за фахом, каратист – за покликанням. Знайти роботу  у школі чоловікові не вдалося, не було місць, натомість  у ДЮСШ йому запропонували вести секцію карате на 0,20 ставки.

Як згадує Артем Зінов`єв, на перших порах приходив він на тренування, а в заліне було нікого, тож тренувався сам. І тільки через півроку до  секції прийшли перші три вихованці, серед яких був 6-річний Ігор Вороновський. Свою першу медаль срібного гатунку під керівництвом тренера Артема Зінов’єва хлопець завоював  у 2012 році на турнірі юних самураїв у Євпаторії. Зараз він продовжує заняття, є багаторазовим чемпіоном області, триразовим чемпіоном України по різних версіях, учасник міжнародних турнірів.

Першу бронзову медаль на відкритому міжнародному турнірі у Кишиневі ( Молдова) у 2014 році завоювала Вероніка Смірнова. На чемпіонаті Європи з кіокушин карате у 2018 році вона стала срібною призеркою, а її товариш по секції і по команді Молочанської ДЮСШ – Дмитро Ткаченко виборов бронзову медаль. 




На той час це був найкращий результат у Запорізькій області. Та  через байдужість чиновників він залишився не помічений.

Через 10 років з часу заснування відділення карате у Молочанську,   серед досягнень тренера Артема Зінов`єва  два чемпіони Європи, п`ять призерів європейської першості, 20 ( !) чемпіонів України та призерів національних чемпіонатів та Кубків з карате.

Одними  з кращих каратистів України є Родіон Рицький, володар і срібний призер Кубків Європи, триразовий чемпіон України, та Катерина Ємельянова, переможниця Кубка Європи та 5-разова чемпіонка України.





Одним з перших чорний пояс карате завоював Віктор Ємельянов, багаторазовий чемпіон України та Європи.  




У відділенні карате засяяла ще нова  зірочка Нікіта Зінов`єв, який у свої 9 років здобув титул чемпіона України з кіокушин карате.





Завдяки високим досягненням вихованців відділення карате Молочанської ДЮСШ, воно стало популярним. Зараз тут бойовому мистецтву катаре та хортингу  навчаються  понад 40 вихованців, хлопці та дівчата, віком від 4 до 16 років. І наплив дітей не припиняється.

- Хтось приходить до нас сам, когось, аби поправити здоров`я, приводять батьки. Ми беремо усіх дітей і робимо з них чемпіонів, загартовуємо не тільки  характер, а й фізично, адже наші вихованці займаються босоніж, навіть у морози, - розповів тренер відділення карате ДЮСШ Молочанської міської ради Артем Зінов`єв.  




За його словами,  ходити на тренування для його вихованців означає не лише віддавати себе карате, а й підтримувати фізичну форму, навчитися постояти за себе, проявляти характер та жагу до перемоги, знаходити нових друзів.






Заняття у відділенні карате безкоштовні, але забезпечення дитини екіпіровкою каратиста, придбання обладнання, необхідного для тренувань, лягає на плечі батьків вихованців. Вони ж у більшості випадків оплачують поїздки дітей на турніри і змагання як національного, так і європейського рівня. А їх – 20 на рік.

2 жовтня у Молочанську відбудеться відкритий турнір з кіокушин карате, присвячений 10-річчю відділення карате Молочанської ДЮСШ. На ці змагання приїдуть кращі юні спортсмени із Запоріжжя, Мелітополя, Енергодара, виступатимуть і господарі – вихованці тренера Артема Зінов`єва. Цей турнір буде першим бойовим хрещенням і першим турніром у спортивній біографії 4-річного Івана Зінов`єва, який наслідує  справу свого тата і старшого брата.




Вітаючи Артема Зінов`єва та його вихованців з першим ювілеєм відділення карате, бажаємо їм впевнених сил, міцного здоров’я, безперечних перемог і великих досягнень у спорті!  Нехай всі Ваші «хочу» з допомогою Ваших «можу» і «вірю» перетворюються на татамі у переможне «Ура!».

Людмила АРМАН