четвер, 2 вересня 2021 р.

Депутати прийняли звернення до можновладців про виділення коштів на ліквідацію наслідків стихії у Токмаку

 2 вересня під головуванням Токмацького міського голови Ігоря Котелевського та за участі 27 депутатів відбулася чергова сесія Токмацької міської ради.




Першим питанням із 65 у  порядку денному депутати розглянули і прийняли звернення   до народного депутата України Павла Мельника, голови Запорізької облдержадміністрації Олександра Страуха, голови обласної ради Олени Жук та депутатів обласної ради Аскада Ашурбекова, Юлії Корнієнко, Валерії Матвієнко та Віталія Пасевіна.

Як ми повідомляли  звечора 19 серпня у Токмаку розігралася стихія, що супроводжувалася сильною зливою, градом і буревієм, що ламав дерева, опори ліній електропередач, наче пух зривав покрівлі на будинках.

За підрахунками   сума збитків від негоди по нашому місту  складає понад  2,  2 мільйони гривень. Ремонту дахів,  пошкоджених буревієм,  потребують одинадцять ОСББ, Центр дитячої та юнацької творчості, дитяча музична школа і  Будинок культури. А у будинках по вулиці В.Вишиваного 270 і 272 , підвали яких затопило дощовою водою, необхідно встановлювати водовідвід та ремонтувати подвір`я.

Це мільйонні кошти, яких ні у власників ОСББ, ні у міста немає.

Тому депутати міської ради звернулися до народного депутата України Павла Мельника, голови Запорізької облдержадміністрації Олександра Старуха, голови обласної ради Олени Жук та депутатів обласної ради Аскада Ашурбекова, Юлії Корнієнко, Валерії Матвієнко та Віталія Пасевіна з  проханням сприяти у виділенні коштів для подолання наслідків стихії у Токмаку.

Людмила АРМАН

Текст Звернення 

Народному депутату України

Павлу МЕЛЬНИКУ

 Депутатам Запорізької обласної ради

Віталію ПАСЕВІНУ

Аскаду АШУРБЕКОВУ

Валерії МАТВІЄНКО

Юлії КОРНІЄНКО

 Голові Запорізької обласної державної

адміністрації

Олександру СТАРУХУ

 Голові Запорізької обласної ради

Олені ЖУК

 

Звернення депутатів Токмацької міської ради

щодо виділення коштів на ліквідацію стихійного лиха

 

Ми, депутати Токмацької міської ради, висловлюємо Вам свою повагу та  звертаємось до Вас з проханням про виділення коштів для подолання наслідків стихійного лиха у місті Токмак.

В ніч з 19.08.2021 на 20.08.2021 року місто накрила негода з  дощем та сильним вітром. Внаслідок стихійного лиха постраждали будівлі навчальних закладів, закладів охорони здоров’я, культури, соціальної сфери, адміністративні та виробничі будівлі, багатоквартирні житлові будинки. Комунальними службами міста та іншими службами проводилась робота по усуненню аварійних ситуацій: спилювання дерев, відновлення електропостачання. Але цього недостатньо. Для відновлення пошкоджень покрівель житлових об’єктів комунального та приватного сектору треба значні фінансові вкладення. У зв’язку з наближенням осінньо-зимового періоду, відновлювальні роботи потрібно провести  в найкоротший термін, що потребує значних фінансових витрат бюджетних та приватних коштів.

Стихійне лихо нанесло непоправну шкоду та збитки, з якими бюджет міста самостійно справитись не в змозі. На підставі аналізу місцевого бюджету, враховуючи наявні фінансові можливості, беручи до уваги нестачу коштів  навіть на соціально-захищенні статті видатків, виділення коштів з місцевого бюджету не є можливим.

Відповідно до зведеного розрахунку нанесених збитків внаслідок стихійного лиха, яке трапилось в ніч з 19.08.2021 на 20.08.2021 року сума збитків складає близько 2 236 327,00 грн. (перелік об’єктів, які потребують проведення ремонтних робіт додається).

Враховуючі численні звернення до нас, як до депутатів, занепокоєння населення з цього приводу, просимо Вашого сприяння у виділенні коштів для подолання наслідків стихійного лиха, що відверне від погіршення ситуації у місті.

Щиро сподіваємося на Вашу підтримку у захисті інтересів Ваших виборців та території.

Заздалегідь вдячні за розуміння, допомогу та підтримку.