субота, 18 вересня 2021 р.

Готуємо смакоту з яблук

 Зараз у наших садах  масово достигають фрукти, і зокрема яблука.  Яблука - це смачні і дуже корисні плоди, які є відмінним десертом, родзинкою улюбленого салату і навіть наповнювачем для м’ясних страв. Багатьох це дивує, оскільки яблука  прийнято вважати лише приємним бонусом до основного раціону. Сьогодні ми пропонуємо вам  різноманітні страви з яблуками.

Яблучний штрудель

яблука  1 кг


родзинки, мигдаль, товчене печиво або сухарі – 50 гр.

цукор  100 гр.

вершкове масло  1 ст.ложка

жовток  1 для змащування.

Спосіб приготування:

Яблука потрібно нарізати тонкими скибочками і обсмажити на вершковому маслі. Тушкувати протягом п’яти хвилин, змішати з подрібненим мигдалем і розпареним родзинками. На великий бавовняної серветці потрібно дуже тонко розкачати тісто. Всю поверхню змастити розтопленим маслом і посипати товченим печивом. Викласти начинку,  присипати цукровою пудрою і корицею, розкласти шматочки вершкового масла. З допомогою рушника згорнути рулет і змастити жовтком.

Випікається штрудель швом вниз. Зазвичай після переміщення на блюдо його потрібно ще раз змастити жовтком. Це забезпечить гарну, хрустку скоринку. Готують його при 160 градусах. Періодично рекомендується змащувати вершковим маслом. Подавати, посипавши цукровою пудрою.


 Яблучний пиріг


Інгредієнти:

великі і кислі яблука – 700 р.

мед 70 р.

цукор і борошно по 200 р.

розпушувач.

яйця 3 шт.

волоські горіхи склянка подрібнених ядер.

Спосіб приготування:

Першим ділом потрібно змішати жовтки з цукром, а до білків додати щіпку солі. Жовтки розітерти, викласти до них мед, борошно і розпушувач. Білок збити і акуратно вмішати в жовткову суміш. Вилити в тісто шматочки яблук і горіхи. Випікати в застеленому пергаментом формі протягом 30 хвилин при 190 градусах.


 Яловичина з яблуками

Інгредієнти:


яловичина  500 гр.

яблука  700 гр.

айва  200 гр.

апельсин, морква і цибуля  1 шт.

Спосіб приготування:

М’ясо нарізати тонкими смужками, полити соєвим соусом і залишити на кілька годин. Після цього можна діставати промаринованную яловичину. У сотейнику обсмажити її до рум’яної скоринки, потім висипати цибулю і моркву. Нарізати на скибочки яблука, айву і апельсин і додати до решти продуктів. Залишити тушитись, щоб м’ясо просочилось соком і стало ароматним. Виходить оригінальна страващо  не потребує додаткового гарніру.

 

 Запечені яблука


Інгредієнти:

яблука 2 шт.

мед 2 ч. л.

кориця.

волоські горіхи, чорнослив, родзинки.

Спосіб приготування:

Вирізати серцевину з яблука, надавши йому форму стаканчика. В середиу викласти начинку. У невеликій тарілці поставити яблуко в мікрохвильовку на три хвилини при середній потужності. Аналогічним чином можна приготувати його і в духовці. Для цього слід задати температуру 180 градусів і 15 хвилин часу.

Можна використовувати горщик. Фрукти просто нарізати  шматочками, полити медом і посипати горіхами. Запікати в духовці протягом 10 хвилин. Це позбавить від необхідності вирізати порожнину і робити з яблука імпровізований стаканчик.

 

Консервовані яблука

Інгредієнти:


яблуко – 1 кг.           

вода – 1,2 л.  

цукор  – 1 склянка

Спосіб приготування:

Яблука помити, зрізати верхівку з вусиками.

Щільно укласти яблука в банку.

Залити окропом, залишити охолонути на 30 хвилин. Потім воду злити і знову її кип’ятити, знову залилити і залишити на 30 хвилин.

Другий раз воду вилити з банки і додати 1 склянку цукру. Довести до кипіння і 1 хвилину кип’ятити, щоб розтанув весь цукор.

Залити сироп в банку і закатати . Банку перевернути верх дном і залишити охолоджуватися під ковдрою.