субота, 9 жовтня 2021 р.

Курячі крильця, запечені у духовці

 Золотиста хрустка скоринка, соковите ніжне м'ясо, аромат, який зводить з розуму - чи в світі знайдеться хоч хтось байдужий до тарілки з апетитними курячими крильцями.

Ми пропонуємо 6 рецептів приготування смачних курячих крилець у духовці.


Курячі крильця, запечені в рукаві


Інгредієнти:

крильця курячі – 1,5 кг;
спеції та приправи за смаком.
Спосіб приготування:
Крила промити та обсушити. Перекласти у пакет для запікання, додати приправи і спеції за смаком. Закрити пакет кліпсою, струснути щоби приправи рівномірно розподілилися між крилами. Запекти в розігрітій до 200 °С духовці 45хв. За 5 хвилин до готовності розрізати рукав, щоби на крильцях з’явилися запечена скоринка

 Курячі крильця, запечені по-простому

Інгредієнти:


1 кг крильця курячі – 1 кг.
майонез або сметана і кетчуп або томатна паста – ½ склянки.
перець, сіль. 

Спосіб приготування:

Крильця промити, натерти перцем та сіллю, полити сумішшю з майонеза та кетчупу, перемішати і на півгодини залишити.

Викласти крильця на застелене фольгою деко, запікати 30-40 хв в розігрітій до 180 °С духовці.

 

Курячі крильця, запечені в соєво-гірчичному соусі



Інгредієнти:
курячі крилеця – 700 гр.
соєвий соус, гірчиці та майонезу – 2 ст.л.
часник – 2 зубчика
суміш прянощів хмелі-сунелі – 1 ст.л.
Спосіб приготування:
Змішати майонез з соєвим соусом, гірчицею, хмелі-сунелі та розчавленим часником. Крильця промити та обсушити. Залити приготовленою сумішю та покласти на 2-3 год. в холодильник.
Крильця викласти на деко та запікати 20-30 хв. у духовці при 180 °С.


Курячі крильця у власному соку
Інгредієнти:



курячі крильця – 10 шт.;
солодка паприка мелена (суха);
рослинна олія;
сіль.
Спосіб приготування:
Крильця промити та обсушити. Натерти паприкою, сіллю та викласти на деко, змащене маслом.
Поставити у холодну духовку, включити нагрів 180-200 °С. Запікати 30 хв. Через 10 хв крильця необхідно поливати соком, який з’явився на деко.


Курячі крильця, запечені з гречкою


Інгредієнти:
сир твердий – 150 -200 гр.
гречан
а крупа – 1 стакан.
болгарський перець;
крила курячі
– 700 гр.
цибуля;
морква;
хмелі-сунелі та інші спеції за смаком.
Спосіб приготування:
Промити гречку, нарізати овочі не дуже дрібно, викласти в каструлю та відварити до напівготовності гречку разом з овочами.
У мікрохвильовій печі в цей час проварити крила на повній потужності 10 хв.
Викласти в форму для запікання гречку з овочами, додати трохи води, викласти зверху крила, запікати 30 хв в розігрітій до 190 °С духовці.
Посипати сиром та повернути форму у духовку поки сир не розтопиться.


Курячі крильця, запечені в пиві

Інгредієнти:



курячі крильця – 500 г;
світле пиво – 1 пляшка.
часник;
мелений перець, сіль.
приправа каррі.
Спосіб приготування:

Перемішати каррі, сіль, перець, розчавлений часник. Холодною водою промити крила, обсушити, натерти спеціями, на годину залишити.
Далі крильця викласти в форму для запікання і залити пивом - воно повинно покрити їх на дві третини висоти. Поставити крила в холодну духовку, запікати 40-50 хв, включивши нагрів 250 градусів.