четвер, 11 листопада 2021 р.

Учні та викладачі Центру ПТО успішно будують енергоефективну Україну

 Як популяризувати освітній заклад? Як стимулювати учнів до формування інноваційного бачення майбутнього закладу освіти? На ці питання знає відповідь голова Наглядової ради Багатопрофільного центру професійно-технічної освіти, речниця Токмацького міського голови,кандидат економічних наук Наталія Криворучко. Під її кураторством учні Багатопрофільного центру ПТО стали учасниками конкурсу проєктів «МІЙ ЗАКЛАД ПРОФЕСІЙНО-ТЕХНІЧНОЇ ОСВІТИ  БУДУЄ ЕНЕРГОЕФЕКТИВНУ УКРАЇНУ!».






Протягом вересня-жовтня проходив конкурс проєктів «Мій заклад професійно - технічної освіти будує енергоефективну Україну!» серед студентів закладів професійно-технічної освіти. Конкурс відбувався за двома номінаціями: «Тема 1 - Зроби свій навчальний заклад енергоефективним!»; «Тема 2 - Зроби свою професію популярною!». Від кожного ЗПТО до участі запрошувалися 2 команди по 5 учасників-студентів. Кожну команду супроводжує викладач-куратор. З усієї України було подано 31 заявка на участь у конкурсі та підготовлено 50 робіт. Відповідно до правил, ДНЗ „Багатопрофільний центр професійно-технічної освіти” міста Токмака сформував дві команди для участі. За темою №1 «Зроби свій навчальний заклад енергоефективним!» куратором виступала особисто я. Неоціненну допомогу у зборі інформації для заповнення аналітичної форми проекту як-то стартова інформація, щодо споживання закладом енергоносіїв (за роками), щодо дотримання температурного балансу, проведених заходів з підвищення енергоефективності тощо надала пані Зоя Шелухина. Протягом місяця були розраховані та розроблені пропозиції щодо зниження споживання теплової енергії, потенційну економію від впровадження заходів з енергозбереження та багато іншого. Результат такої командної роботи не забарився. Посеред 31 команди з усієї України, в тому числі – з обласних центрів, команда «Токмацькі енерджайзери» з ДНЗ „Багатопрофільний центр професійно-технічної освіти” увійшла до 5 команд-фіналістів конкурсу. Публічний захист робіт відбувався 13 жовтня 2021 року (онлайн). А у середу 10 листопада 2021 року міський голова Игорь Котелевский привітав команду-фіналістів та викладачів з успішними результатами, вручивши Сертифікати участі та подарунки від Association Energy Efficient Cities of Ukraine, членом якої є місто Токмак.
Заходи проходили у рамках Тижнів Німеччини в Україні за підтримки проєкту «Просування енергоефективності та імплементації Директиви ЄС про енергоефективність в Україні», що реалізується GIZ за дорученням урядів Німеччини та Швейцарії та в рамках Днів Енергії міста Токмака.