вівторок, 9 листопада 2021 р.

Дитсадок «Метелик» за дорученням Федерального уряду Німеччини отримав у користування таке необхідне обладнання (без витрат з міського бюджету):

 У Токмаку триває реалізація ініціатив, згідно Меморандуму про співпрацю між виконавчим комітетом Токмацької міської ради та Проектом міжнародної технічної допомоги № 2019.1813.5 «Зміцнення ресурсів для сталого розвитку приймаючих громад на сході України» Німецького товариства міжнародного співробітництва Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH.

Співпраця відбувається у сфері підтримки та технічного обслуговування соціальної інфраструктури.

 Термін реалізації проекту визначено з 22 листопада 2019 по 31 грудня 2022 року.

Протягом 2021 року виконавчим комітетом Токмацької міської ради було сформовано відповідну робочу групу, яка працює над впровадженням проекту у бюджетних закладах громади: ЗДО «Метелик» №8, ЗЗСО №6, Пологове та Інфекційне відділення КП Токмацької «БЛІЛ». Відповідно до складу робочої групи увійшли керівники даних установ.

Станом на 01.11.2021 року в рамках зазначеного проекту у ЗДО «Метелик» №8 проводиться розробка Стратегії технічного обслуговування даного закладу. Участь у цьому процесі беруть не тільки фахівці виконавчого комітету, керівництво навчального закладу, а й команда експертів компанії «Delta Projektconsult», яка за дорученням Проекту GIZ консультаційно супроводжує кожен заклад-учасник проекту, провела технічну експертизу будівлі, надала свої фахові висновки щодо удосконалення процесів технічного обслуговування тощо.




Уже найближчим часом проект програми «Стратегія технічного обслуговування ЗДО «Метелик» №8 на період 2021-2031 роки» буде винесено на затвердження виконавчого комітету Токмацької міської ради.

У рамках проєкту «Зміцнення ресурсів для сталого розвитку приймаючих громад на сході України», що здійснюється Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH за дорученням Федерального уряду Німеччини, ЗДО «Метелик» №8» отримав у користування (без витрат з міського бюджету):

-        холодильну шафу промислову TATRA (1 шт.);

-        холодильник двокамерний 225-290л HITACHI (1 шт.);

-        пральні машини побутові з сушаркою LG (2 штуки);

-        сушарки для рук (12 штук);





-        швейну машинку Minerva (1 шт.);

-        електричну м’ясорубку (1 шт.).

Джерело: Відділ інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю