середа, 29 грудня 2021 р.

Токмак долучається до реалізації міжнародного проєкту у сфері захисту дітей

 В Запоріжжі під головуванням керівниці апарату Запорізької обласної державної адміністрації Зінаїди Бойко відбувся круглий стіл «Презентація проєкту «Право на сім’ю – деінституціалізація для реформування систем захисту дітей в Албанії, Вірменії, Білорусії, Північній Македонії та Україні» Міжнародної благодійної організації Благодійний фонд «СОС Дитячі Містечка».




На початку засідання Директор Міжнародної благодійної організації Благодійний фонд «СОС Дитячі Містечка» Сергій Лукашов презентував проєкт «Право на сім’ю – деінституціалізація для реформування систем захисту дітей в Албанії, Вірменії, Білорусії, Північній Македонії та Україні». Він повідомив, що «СОС Дитячі Містечка» – недержавна благодійна організація, яка 18 років в Україні допомагає дітям-сиротам та сім’ям, які опинились у складних життєвих обставинах. За цей час більше 85 000 дітей та дорослих в Київській та Луганській областях отримали підтримку. Тепер до участі у проєкті долучилася і Запорізька область.

Ще у 2020 році відбулося оголошення конкурсу на участь у проєкті серед громад Запорізької області, в результаті якого були відібрані 2 громади – Токмацька та Оріхівська. Тож, з метою покращення забезпечення прав дитини та з особливим фокусом на підтримці реформи системи альтернативного догляду дітей та процесах деінституціалізації Міжнародна благодійна організація «Благодійний фонд «СОС Дитячі Містечка» Україна в партнерстві з шістьома територіальними громадами Київської, Запорізької та Луганської областей планує протягом 2021-2025 років реалізацію проєкту «Право на сім’ю – деінституціалізація для реформування систем захисту дітей в Албанії, Вірменії, Білорусії, Північній Македонії та Україні», який буде реалізовано за підтримки Федерального Міністерства економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ).

На презентації-відкритті проєкту в Запорізькій області, кожна з громад-учасниць розповіла про стан дітей на своїх територіях, якість надаваних послуг та перспектив розвитку надання соціальних послуг.

 Доповіді зробили від Токмацької територіальної громади заступник міського голови Олександр Чуб, а від Оріхівської – голова Анатолій Хворостянінов. Керівниця апарату Запорізької обласної державної адміністрації Зінаїда Бойко зазначила, що обласна влада всіляко підтримує роботу з реалізації Національної стратегії реформування системи інституційного догляду та виховання дітей на 2017-2026 роки.

Уже на січень 2021 року заплановані перші активності у межах проєкту для фахівців соціальних служб громад.

Відділ інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю