Пропонуємо Вам рецепт перевіреного, найбільш вдалого рецепту тіста для пельменів, а також - цікаві та найбільш вдалі варіанти начинок для пельменів. Обирайте собі до смаку і готуйте свою улюблену стару страву з новим смаком.
Пельмені з гречаною
кашею і печінкою
Інгредієнти:
Для тіста:
6 скл. пшеничного борошна,
2 яйця,
1 ч. ложка солі,
1,5 скл. води.
Для начинки:
½ скл. гречки,
1 цибулина,
1 ч. ложка солі,
4 ст. ложки олії,
перець, сметана для заправки.
Спосіб приготування
2
склянки борошна заварити пів склянкою окропу. Потім замісити з усіма іншими
інгредієнтами тісто. Загорнути в харчову плівку і дати відпочити при кімнатній
температурі.
Печінку помити, очистити від плівки, порізати на дрібні
шматочки. Цибулю почистити, порізати кубиками. Обсмажити цибулю з печінкою на
олії хвилин 20, постійно помішуючи. Гречку помити, залити склянкою води,
відварити. В готову кашу додати смажену з цибулею печінку, разом з олією, в
якій вони смажилися. Перекрутити через м’ясорубку. Фарш посолити, поперчити
й охолодити.
Тісто розкачати, порізати квадратами. На кожен квадрат
покласти по столовій ложці фаршу, скласти в трикутник, краї защепити, надати
форму пельменів. Пельмені варити у
підсоленій воді 5 хвилин після того як вони спливуть.
Подавати гарячими
у горщиках, зверху полити сметаною.
Інгредієнти:
10 яєць,
4 цибулини,
лавровий лист,
сіль, перць,
вершкове масло.
Спосіб приготування
Гриби
дрібно порізати. Яйця зварити, охолодити. Цибулю підсмажити кілька хвилин на
розпеченій сковорідці, додати спеції. Додати гриби і смажити до готовності
цибулі, охолодити. Яйця порізати дрібно і змішати з грибним фаршем. Тісто
розкачати, порізати квадратами. На кожен квадрат покласти по столовій ложці
фаршу, скласти в трикутник, краї защепити, надати форму пельменів. Пельмені варити у підсоленій воді 5 хвилин
після того як вони спливуть. Воду злити, пельмені змастити вершковим маслом і
жареною кільцями цибулею.
Інгредієнти:
220 мл води,
75 мл олії,
1 ч. ложка цукру,
1 ч. ложка солі,
1 ч. ложка
дріжджів,
1 цибулина, сіль,
перець.
Спосіб приготування
Для тіста змішати борошно, цукор, сіль, дріжджі, 50 мл оливкової олії, залишити в теплому місці на 30 хвилин, щоб підійшло. Тісто має бути пружним і не липким. Цибулю і маслини дрібно порізати, сир натерти. Додати все у фарш, перемішати. Тісто розкачати, порізати квадратами. На кожен квадрат покласти по столовій ложці фаршу, скласти в трикутник, краї защепити, надати форму пельменів. Викласти вироби на змащене деко, змастити їх олією, випікати в розігрітій до 200 градусів духовці 40 хвилин.
Ліниві пельмені
«Троянди»
Інгредієнти:
3 скл. борошна,
¾ скл. молока,
¼ скл. чорного
міцного чаю,
1 яйце,
м’ясний фарш,
сіль,
морквина,
солодкий перець,
часник, олія,
сметана.
Спосіб приготування
Для тіста: молоко змішати з чаєм, яйцем, сіллю, додати борошно. Борошно підсипати поступово – замісити, дати тісту відпочити, накрити плівкою. Тісто розділити на 4 частини, тонко розкатати. Викласти фарш. Завернути в рулет, защепити краї. Порізати на шматочки товщиною в 2 сантиметри. Поставити воду, щоб закипіла, додати перець, лавровий лист, олію, товчений часник, потім – пельмені. Варити хвилин 5-10. Відцідити. Зробити соус: моркву потерти на тетці, перець порізати соломкою, обсмажити все на олії. Додати сметану, посолити, поперчити, ще трішки притушкувати. Викласти соус поверх зварених пельменів.