вівторок, 3 грудня 2019 р.

« Не продавайте Батьківщину»


Під таким гаслом 2 грудня пройшли збори аграріїв Токмацького району, в якому взяли участь керівники фермерських господарств і сільгосппідприємств, депутати Токмацької районної ради, учасники АТО. Всі вони зібралися разом, щоб в черговий раз сказати «Ні!» продажу землі.


Відкриваючи збори, голова ФГ «Фектор» із села Солодка Балка Володимир Безручко, зазначив, що 4 грудня  Верховна Рада планує розглянути у другому читанні законопроект про земельну реформу, що  передбачає відкриття ринку землі.
- Аграрії Запорізької області на загальних зборах  Аграрного громадського активу, що відбулися 30 листопада у Мелітополі,  виступили  проти прийняття цього законопроекту, бо він вимагає ретельного доопрацювання і не допущення  розпродажу української землі  іноземцям. Інакше Україна ризикує втратити не лише свої землі, а й  суверенітет, - зазначив  Володимир Безручко.
Він також розповів,  що норма «200 тисяч гектар  в одні руки», що  встановлює прийнятий законопроект, підтримується олігархами і спрямована на створення у нашій країні аграрного олігархату, знищення фермерських,  дрібних і середніх сільгосппідприємств. А цього допустити не можна!
Володимир Безручко  запропонував сільгоспвиробникам Токмацького району підтримати ініціативу  загальних зборів аграріїв Запорізької області та  долучитися до акцій протесту  4 грудня під Верховною Радою, на пленарному засіданні якої  планується розгляд у другому читанні законопроекту про відкриття ринку землі.
- Ми аграрії Токмаччини повинні долучитися до акцій протесту під парламентом, бо сьогодні все залежить від нас самих. Ми повинні зробити все, щоб бути почутими владою і звернути її увагу  на законодавче питання щодо продажу земельних ділянок. Ми повинні  переконати народних депутатів не приймати закон, що відкриє ринок землі,  дозволить олігархам та іноземцям скуповувати  тисячі гектар української землі, та приведе до вимирання українських сіл, - зазначив Іван Собецький із Молочанська.
Учасники зборів також висловили своє обурення щодо позиції народного депутата Павла Мельника, який разом зі «Слугами народу» проголосував за законопроект про земельну реформу, не беручи до уваги думку аграріїв свого округу і Токмацького району, зокрема.
А чому народний депутат України Павло Мельник проголосував за законопроєкт, що передбачає продаж землі? Що це дасть пайщикам і невеликим фермерським господарствам? Про це ми плануємо розповісти  з перших вуст самого нардепа Павла Мельника  в наступній публікації нашого сайту і в  газеті «Таврія».
Людмила АРМАН,
 фото авторки