Ось і добіг кінця тиждень, що у Центрі професійно технічної
освіти проходив під знаком тижня
професійної майстерності за спеціальністю «Кухар, кондитер».
Розпочався тиждень професійної майстерності конкурсом «Крутий
кухар».
Свої професійні вміння демонстрували учні другого курсу у
двох турах: теоретичному (передбачав 35 тестових питань ) та практичному ( де учні працювали в бригадах по 3 чоловіка і
готували страви «Драники с кисло-молочним сиром» та «Драники з твердим сиром»).
Виконання теоретичних завдань зараховувалися у власному заліку, а от робота в бригадах має свої переваги –
відповідальність за спільну справу, виховання взаємоповаги та взаємодопомоги,
підготовка до роботи під час проходження виробничої практики.
Смачний тиждень продовжився наступного дня
виставкою-дегустацією страв «Шарлотка - королева яблуневих пирогів».
Також кулінари здивували
всіх творчими ідеями зі святкової сервіровки новорічного столу.
А потім блиснули
своїми і кулінарними і артистичними талантами на Фестивалі вареників.
На цьому заході кухарі-кондитери та їхні майстри зустрічали
гостей, учнів та педагогів шкіл міста Токмака, директорів дитячих оздоровчих
закладів відпочинку. В закладах відпочинку влітку юні кухарі проходять
виробничу практику, а на Фестивалі вареників вразили гостей своїми артистичними
здібностями.
-
Не залежно від того чи прийдуть учні шкіл до нас
на навчання у наступному році , ми завжди раді всім гостям, бо нам є чим
пригостити, і ми вміємо дивувати! (Нехай звучить це сміливо, але - ФАКТ). Кухарі
Центру ПТО (майстри виробничого навчання, педагоги спецдисциплін, учні і
батьки) ВИ най-, най-, най-
зазначила заступник директора Центру ПТО Наталія Федорченко.
Михайло АРМАН,
фото автора