неділю, 1 грудня 2019 р.

Най-най-най-крутіші кухарі у Центрі ПТО


Ось і добіг кінця тиждень, що у Центрі професійно технічної освіти  проходив під знаком тижня професійної майстерності за спеціальністю «Кухар,  кондитер».
Розпочався тиждень професійної майстерності конкурсом «Крутий кухар».
Свої професійні вміння демонстрували учні другого курсу у двох турах: теоретичному (передбачав 35 тестових питань ) та практичному  ( де учні працювали в бригадах по 3 чоловіка і готували страви «Драники с кисло-молочним сиром» та «Драники з твердим сиром»). Виконання теоретичних завдань зараховувалися у власному заліку, а от робота в бригадах має свої переваги – відповідальність за спільну справу, виховання взаємоповаги та взаємодопомоги, підготовка до роботи під час проходження виробничої практики.
Смачний тиждень продовжився наступного дня виставкою-дегустацією страв «Шарлотка - королева яблуневих пирогів».


На великій перерві учні та працівники Центру ПТО мали можливість скуштувати різні види шарлоток, обрати для себе найсмачнішу ( хоча це було неможливо), взяти рецепти приготування цієї смачної випічки.
Також  кулінари здивували всіх творчими ідеями зі святкової сервіровки новорічного столу.



 А потім блиснули своїми і кулінарними і артистичними талантами на Фестивалі вареників.
На цьому заході кухарі-кондитери та їхні майстри зустрічали гостей, учнів та педагогів шкіл міста Токмака, директорів дитячих оздоровчих закладів відпочинку. В закладах відпочинку влітку юні кухарі проходять виробничу практику, а на Фестивалі вареників вразили гостей своїми артистичними здібностями. 








 На святі линули  дотепні жарти, пісні, танці, смачні пригощання гостей. А вони подякували кухарів за позитивні емоції. Від гостей методист дитячого оздоровчого центру відпочинку «Чайка» Ольга Гущина вручила директору Центру ПТО Сергію Шевченку бойлер для очищення води.

-          Не залежно від того чи прийдуть учні шкіл до нас на навчання у наступному році , ми завжди раді всім гостям, бо нам є чим пригостити, і ми вміємо дивувати! (Нехай звучить це сміливо, але - ФАКТ). Кухарі Центру ПТО (майстри виробничого навчання, педагоги спецдисциплін, учні і батьки) ВИ най-, най-, най- зазначила заступник директора Центру ПТО Наталія Федорченко.
Михайло АРМАН, фото автора