четвер, 12 липня 2018 р.

ТЕЦ із закордонним «секонд-хендом» нам не потрібна!


Депутати Токмацької міської ради Світлана Поліщук та Роман Нанівський ініціювали та провели у мікрорайоні «Ковальський» зібрання голів ОСББ, де було  обговорено  передбачене будівництво теплоелектроцентралі (ТЕЦ) на біопаливі в місті  Токмак по вулиці Ковальська.
Як зазначила Світлана Поліщук, в Україні ще ніхто не відмінив народовладдя, і згідно Конституції України єдиним джерелом влади в Україні є народ. Але у нас у Токмаку міська влада, як здається,  голос народу не чує. І депутатка пояснила, що громадське обговорення проекту будівництва біоТЕЦ не проводилося. Оскільки,  обладнання в ТЕЦ буде використовуватися не нове, а те, що вже було у виробництві  на аналогічному об’єкті в Німеччині, люди заявляють:
- «Секонд-хенд» з Німеччини нам не потрібен.
 Не дивлячись на те, що жителі мікрорайону «Ковальський» виступають проти ТЕЦ, на земельній ділянці, неподалік житлового будинку по вулиці Куйбишева, 62, роботи йдуть повним ходом. Дерева, в тому числі і фруктові, повикорчовували.
Учасники зібрання висловили свої побоювання, що нове виробництво, де передбачено спалювання  188,47 тонн пелет із лушпиння соняшнику на добу,  може негативно вплинути на здоров`я жителів мікрорайону «Ковальський», яких і без того «косить» онкологія.
Присутні вирішили підготувати звернення до міського голови Токмака Ігоря Котелевського і зібрати підписи токмачан, які виступають проти будівництва ТЕЦ у мікрорайоні «Ковальський».
- Ми хочемо, щоб наш голос невдоволення почули можновладці. Щоб міська влада побачила  підписи, які ми зберемо,  і зрозуміла, що проти будівництва ТЕЦ у мікрорайоні «Ковальський» виступають не «два дурні», а народ! – резюмувала свій виступ депутат міської ради Світлана Поліщук.