четвер, 12 липня 2018 р.

Щоб Токмак став центром укрупненого району


Міський голова Ігор Котелевський  виніс на розгляд чергової  сесії Токмацької міської ради пропозицію вжити всі можливі заходи, щоб у майбутньому, після прийняття рішення  про укрупнення району, Токмак став його центром.

В Україні триває адміністративно-територіальна реформа, і вже на рівні Міністерства регіонального розвитку погоджено, що в майбутньому укрупнення районів буде проводитись з урахуванням численості населення від 100-150 тис. чоловік. Такі самі норми враховувалися при  формуванні  госпітальних округів. В  Запорізькій області вже створено ряд госпітальних округів, у тому числі і Пологівський ( з центром у Пологах) , куди, не дивлячись на обурення токмачан,  включили  і Токмак – місто обласного підпорядкування. Тому цілком ймовірно, що при формуванні укрупнених районів майбутній укрупнений район буде саме Пологівський, а не Токмацький, як нам хочеться.  Тож за ініціативи мера депутати Токмацької міської ради на черговій сесії прийняли рішення і   запропонували Токмацькій районній раді створити спільну робочу групу задля роботи в тому напрямку, щоб майбутній укрупнений район був з центром саме у місті Токмак.
До речі, на сьогодні, є повне розуміння влади міста з керівництвом Токмацької районної ради та її депутатами, підтримка обласних та народних депутатів в тому, щоб Пологівський госпітальний округ було перейменовано у Токмацький госпітальний округ з визначеним центром у місті Токмак.