середу, 9 січня 2019 р.

Просили снігу? Нате…


Перед новим роком, коли засніжило більшу частину України,  з вуст токмачан не раз доводилося чути нарікання на відсутність снігу і прохання типу: «Нам би  хоч на новий рік снігом притрусило!».
І здається це прохання почула небесна канцелярія. 4 січня на територію Токмацького району  і Запорізької області, загалом, на крилах південно-східного вітру завітав циклон із снігопадом, що за лічені години засипав усе довкола білим килимом. Для розчищення доріг від снігових заметів від «Облавтодору» в черговому режимі працювало  78 одиниць техніки (92 працівників).
Через складні погодні умови 4 січня обмежили рух транспорту Запорізької області. За даними на 11.00 5 січня в Запорізькій області зі снігового полону на узбіччі доріг підрозділи ГУ ДСНС врятували 120 людей і 41 автомобіль.
На 6 січня на 21.00 підрозділи ГУ ДСНС для надання допомоги в результаті несприятливих погодних умов залучалися 7 разів. Звільнено зі снігового полону 8 одиниць автотранспортної техніки (16 осіб)
Не встигли автодорівці та комунальники ліквідувати наслідки негоди, як 7 січня, як раз на свято Різдва Христового,  на території Запорізької області і на Токмаччині, зокрема, знову розігралася хуртовина. У зв'язку зі складними погодними умовами: поривчастим вітром до 25 м / с, що призводив до утворення на автошляхах снігових переметів висотою до півметра, Служба автодоріг Запорізької області прийняла рішення обмежити рух транспорту 7 січня з 6.00, зокрема  на  ділянці дороги Н-30 Токмак – Бердянськ  (від Токмака до села Азовське).
У дні зимової негоди у Токмаку системи енерго-, газо- та  водопостачання працювали  в звичайному режимі, відключень пов'язаних з погіршенням погодних умов не було.
А ось яким видався у Токмаку ранок першого, після Різдва, робочого дня 8 січня…

Мікрорайон "Лівобережний". На  неочищених від снігу вулицях таксі із заметів витягували на буксирі.


На Ленінському мосту пішохідну доріжку не видно, замело

"Ахрамєєвка" ранок 8 січня. Дороги не чищені, доріжки не метені...


В снігових заметах вулиця Центральна

Очищення снігу на плечі .... жінки
 Фото Людмили АРМАН