вівторок, 2 квітня 2019 р.

Окружна комісія склала тест на витривалість


Дві доби безперервно окружна виборча комісія ТВО №81 проводила прийом і опрацьовувала документи дільничних виборчих комісій з підсумками голосування по виборах Президента України і склала тест на витривалість, компетентність і дотримання Закону «Про вибори Президента України».
«Всенощна» окружвиборчкому розпочалася в ніч з 31 березня на 1 квітня після того, як на виборчих дільницях підрахували голоси виборців, склали протоколи, запакували міщки з бюлетенями і привезли їх до ОВК. Вночі, ранком і вдень подвір`я ЦДЮТ, де розташована окружна комісія, і вулиця Гоголя ( ділянка від вулиці Дружби до Василя вишиваного) по кількості автобусів і автотранспорту, по кількості людей  нагадували автостанцію. 




Біля входу у приміщення ОВК утворилася багатолюдна черга, адже документи звозилися з усіх 231 виборчої дільниці округу, куди входять Токмак, Токмацький, Веселівський, Михайлівський, Приморський, Приазовський і Якимівський райони. Головам і членам комісій, аби здати бюлетені  доводилося стояти в черзі по 8-10 годин ы спати на ногах.







В цей час у просторій залі ЦДЮТ у ритмі безперервного марафону члени окружкому приймали документи, перевіряли правильність оформлення протоколів ДВК. 









Голова ОВК ТВО №81 Олександр Ярошенко у присутності офіційних спостерігачів кандидатів у Президенти України  та міжнародних спостерігачів вів  засідання окружної виборчої комісії, де затверджувалися протоколи дільничних комісій та оприлюднювалися проміжні підсумки виборів. Останній протокол ДВК було опрацьовано  під ранок 2 квітня. 
Весь цей час разом з членами ОВК несли цілодобову службу співробітники поліції та рятувальники Токмацького міськрайоного сектору ГУ ДСНС України в Запорізькій області.



За неофіційними даними, по виборчому округу № 81 найбільшу кількість голосів виборців набрали В.Зеленський, Ю.Бойко, О.Вілкул, Ю.Тимошенко і П.Порошенко.
 Людмила АРМАН 
 Михайло АРМАН, фото