субота, 6 квітня 2019 р.

Наші улюблені вареники


Сьогодні субота і ми пропонуємо зробити її смачною з варениками. Вареники – страва з національним колоритом та вишуканим смаком, яка ніколи не набридає. Кожна господиня, зберігаючи секрети від мами і бабусі, готує їх по-своєму:  з найрізноманітнішими начинками – від пряно-солоних до фруктово-солодких.
Ми ж пропонуємо унікальний варіант – рецепти вареників, які в часи посту стануть родзинкою стриманого меню, а на свято можуть гідно прикрасити будь-який розкішний стіл.

Кольорові вареники з картоплею
Інгредієнти

борошно - 2 скл. 
3 яйця – 3 шт
вода - 300 мл 
картопля -  200 г
сир – 200 г
сметана
томатна паста - 2 ч. л
сіль, зелень
 Спосіб приготування
З одного яйця, солі, 100 мл води  і борошна замісити звичайне тісто.
З другим яйцем вчинити так само, тільки до води додати томатну пасту, потім - борошно і замісити помаранчеве тісто.
Третє яйце найкраще збити у блендері разом з посіченою зеленю ( петрушкою, кропом, шпинатам) , плюс вода та борошно. Вийде зелене тісто.
З тіста трьох кольорів зліпити кольорові вареники з начинкою із суміші вареної товченої картоплі і сиру. Варити кольорові вареники в підсоленій воді. Потім вареники відцідити, змастити маслом .Подавати до столу зі сметаною.

Вареники весняні із сиром
Інгредієнти
вода - 1 скл.
яйця - 2 шт
борошно - 3 скл.
сіль  - 0,5 ч. ложки
сир - 250 г
цибуля - 1 пучок
Спосіб приготування
 У борошно додати одне яйце,  воду, сіль. Замісити круте тісто.
Зелену цибулю подрібнити. В окремій мисці змішати сир, зварене і подрібнене яйце, цибулю, додати сіль.
Зліпити вареники, варити у підсоленій воді до готовності. Воду злити, змастити вареники олією або маслом. Посипати дрібно порізаною зеленою цибулею.

Ліниві вареники з родзинками
Інгредієнти

 яйця – 2 шт
сир - 250 г 
 борошно - 350 г 
 цукор - 0,5 скл. цукру
сіль - щіпка 
родинки - 30 г
масло - 50 г 
сметана до смаку.
Спосіб приготування
 Сир, яйця, цукор і сіль перемішати. Додати промиті родзинки. Всипати борошно.
Замісити м’яке тісто, яке буде трохи липнути до рук.
Стіл посипати борошном, розкатати тісто ковбаскою, трішки приплюснути і нарізати маленькими шматочками.
Відварити вареники в підсоленій воді до готовності.
Дістати з води, покласти в миску, поки гарячі, додати вершкове масло до смаку, добре перемішати, щоб не злиплися.

Шоколадні вареники
Інгредієнти: 
сіль - за смаком
вода - 200 мл;
цукор - 2-3 ст. л
борошно  - 350-400 г
какао-порошок - 3 ст л
 сир  - 360 г
олія - 1 ч. л.
 вишневе варення - 3 ст л
 яйця курячі - 2 шт.
Спосіб приготування
Для приготування шоколадного тіста спочатку змішуємо всі сухі продукти - борошно, какао і щіпку солі. В окремій посудині  змішуємо 1 яйце з водою і олією. Додати цю рідку суміш до сухої суміші і замісити круте тісто ( при потребі додати ще борошно). Тісто покласти в пакет і залишити хвилин на 30.
Тепер займемося начинкою. Змішуємо сир, цукор і 1 яйце.
Частину тіста розкачати завтовшки 3 мм. Нарізати за допомогою склянки або келиха кружки. На кожен кружечок тіста викладаємо сирну начинку , а в середину - вишеньку (без кісточки) з вишневого варення. Можна використовувати і заморожену вишню.
Ліпимо вареники. Варимо їх у киплячій підсоленій воді,  акуратно перемішуючи  ложкою, щоб  не прилипли.
Подаємо теплими, змастивши маслом і посипавши декоративною посипкою для пасок та тортів.