Сьогодні субота і ми пропонуємо зробити її смачною з варениками. Вареники – страва з національним колоритом та вишуканим
смаком, яка ніколи не набридає. Кожна господиня, зберігаючи секрети від мами і
бабусі, готує їх по-своєму: з
найрізноманітнішими начинками – від пряно-солоних до фруктово-солодких.
Ми ж пропонуємо унікальний варіант – рецепти вареників, які в часи посту стануть родзинкою стриманого меню, а на свято
можуть гідно прикрасити
будь-який розкішний стіл.
Кольорові вареники з картоплею
Інгредієнти
борошно - 2
скл.
3 яйця – 3
шт
вода - 300 мл
картопля - 200
г
сир – 200 г
сметана
томатна паста - 2
ч. л
сіль, зелень
Спосіб приготування
З одного яйця, солі, 100 мл води і
борошна замісити звичайне тісто.
З другим яйцем вчинити так само, тільки до води додати
томатну пасту, потім - борошно
і замісити помаранчеве тісто.
Третє яйце найкраще збити у блендері разом з посіченою зеленю ( петрушкою, кропом, шпинатам) , плюс
вода та борошно. Вийде зелене тісто.
З тіста трьох кольорів зліпити кольорові вареники з начинкою
із суміші вареної товченої картоплі
і сиру. Варити кольорові вареники в
підсоленій воді. Потім вареники відцідити, змастити маслом .Подавати до столу
зі сметаною.
Вареники весняні із сиром
Інгредієнти
вода - 1
скл.
яйця - 2 шт
борошно - 3
скл.
сіль - 0,5 ч. ложки
сир - 250 г
цибуля - 1
пучок
Спосіб приготування
У борошно додати одне яйце, воду, сіль. Замісити круте тісто.
Зелену цибулю
подрібнити. В окремій мисці змішати сир, зварене і подрібнене яйце, цибулю,
додати сіль.
Зліпити вареники,
варити у підсоленій воді до готовності. Воду злити, змастити вареники олією або
маслом. Посипати дрібно порізаною зеленою цибулею.
Ліниві вареники з родзинками
Інгредієнти
яйця – 2 шт
сир - 250
г
борошно - 350 г
цукор - 0,5 скл. цукру
сіль - щіпка
родинки - 30 г
масло - 50
г
сметана до смаку.
Спосіб приготування
Сир, яйця, цукор і сіль перемішати. Додати промиті родзинки. Всипати борошно.
Замісити м’яке тісто, яке буде трохи липнути до рук.
Стіл посипати борошном, розкатати тісто ковбаскою, трішки
приплюснути і нарізати маленькими шматочками.
Відварити вареники в підсоленій воді до готовності.
Дістати з води, покласти в миску, поки гарячі, додати
вершкове масло до смаку, добре перемішати, щоб не злиплися.
Шоколадні вареники
Інгредієнти:
сіль - за смаком
вода - 200 мл;
цукор - 2-3 ст. л
борошно - 350-400 г
какао-порошок - 3 ст л
сіль - за смаком
вода - 200 мл;
цукор - 2-3 ст. л
борошно - 350-
какао-порошок - 3 ст л
сир - 360 г
олія - 1 ч. л.
олія - 1 ч. л.
вишневе варення - 3 ст л
яйця курячі - 2 шт.
Спосіб приготування
Для приготування
шоколадного тіста спочатку змішуємо всі сухі продукти - борошно, какао і щіпку
солі. В окремій посудині змішуємо 1 яйце
з водою і олією. Додати цю рідку суміш до сухої суміші і замісити круте тісто (
при потребі додати ще борошно). Тісто покласти в пакет і залишити хвилин
на 30.
Тепер займемося начинкою. Змішуємо сир, цукор і 1 яйце.
Частину
тіста розкачати завтовшки 3 мм .
Нарізати за допомогою склянки або келиха кружки. На кожен кружечок тіста викладаємо сирну начинку ,
а в середину - вишеньку (без
кісточки) з вишневого варення. Можна
використовувати і заморожену вишню.
Ліпимо вареники.
Варимо їх у киплячій підсоленій воді, акуратно перемішуючи ложкою, щоб не прилипли.
Подаємо теплими, змастивши маслом і посипавши декоративною посипкою для пасок та тортів.
Подаємо теплими, змастивши маслом і посипавши декоративною посипкою для пасок та тортів.