понеділок, 13 травня 2019 р.

День Перемоги – вікопомний день



9 травня  Токмак урочисто відзначив  74-річчя Великої Перемоги над фашизмом.
     Проходять роки і десятиліття, що все далі і далі віддаляють нас від подій Великої Вітчизняної війни.  У журавлиному ключі все більше і більше відлітають у вічність свідки воєнного лихоліття, солдати Великої Перемоги. А ми  - їхні нащадки - відзначаємо 9 травня як день радості й скорботи, пам'яті й безсмертя, як свято дружби народів, які в ім'я життя і майбутнього здолали ненависного ворога  і здобули перемогу над фашизмом.
     Традиційно святкові заходи з нагоди 74-ої річниці Великої Перемоги розпочалися у Токмаку з урочистої ходи від призаводської площі, де споруджено пам’ятний знак «Ніхто не забутий, ніщо – не забуто», по вулиці Центральна   до меморіала «Книга пам`яті» токмачан, загиблих у роки Великої Вітчизняної війни.

Святкову колону очолювали барабанщиці Центру дитячої та юнацької творчості

На мітингу-реквієму зі словами глибокої поваги до ветеранів війни, а також вітаннями з великим святом Днем Перемоги до всіх присутніх звернулись міський голова Токмака Ігор Котелевський, військовий комісар, полковник Вадим Вітер, настоятель Свято -Успенського собору, благочинний церков Токмацького благочиння отець Микола.



Від ветеранів перед присутніми виступив голова ради Токмацької міської  організації ветеранів  Віктор Щусь, який продекламував  свої віршовані привітання учасникам Великої Вітчизняної.
На знак пам’яті та шани до солдатів Великої Перемоги, до земляків, які загинули у горнилі кровопролитної війни з фашистами, керівники міста, представники громадськості, дорослі і діти у нестримному потоці  поклали корзини і букети квітів до Вічного Вогню та  стел меморіалу «Книга Пам`яті».








Людмила АРМАН,
Михайло АРМАН, фото