суботу, 29 червня 2019 р.

«Здорова молодь – здорова нація».



Під таким гаслом  у Токмаку відбулась обласна спартакіада з шахів серед збірних команд міст, районів та об’єднаних територіальних громад.
ЇЇ  організаторами  виступили обласний центр фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» за підтримки Управління молоді, фізичної культури та спорту Запорізької облдержадміністрації.
У змаганнях взяли участь 13 команд Запорізької області: з міст Запоріжжя, Мелітополь, Токмак, Енергодар та Бердянськ; із Василівського, Запорізького, Пологівського, Михайлівського районів та команди з Якимівської, Гуляйпільської, Кам’янсько-Дніпровської і Водянської об’єднаних територіальних громад.
Команди змагалися за швейцарською системою. Рейтинг команд встановлювала комп’ютерна програма. Кожна команда зіграла по сім турів. Уже після перших турів лідерство захопила команда міста Мелітополя і з явним відривом стала переможцем турніру достроково.
А от боротьба за друге і третє місця точилася до останнього.  За призові місця за чорно-білими шахівницями змагалися  чотири команди: міст Токмака та Запоріжжя, Василівського району та Якимівської ОТГ. На фініш з однаковими здобутками, зігравши у першому турі між собою внічию, вийшли команди міст Токмака та Запоріжжя. І лише за додатковими показниками друге  місце посіли токмачани, а запоріжці замкнули трійку призерів.


Переможці та призери обласної спартакіади з шахів були нагороджені медалями та грамотами.