субота, 29 червня 2019 р.

Смачно по суботах. На пікнічок – шашличОК!


  
Субота. Вихідний і ви збираєтеся на пікнік? Тоді  зазирніть у  нашу кулынарну рубрику. Тут ми  зібрали  для вас найкращі рецепти шашлику, на будь-який смак!

 Шашлик в кефірному маринаді

Інгредієнти
баранина ( свинина або яловичина) - 800 г
кефір - 0,5 л
помідори- 4 шт
часник -2 зубці
цибуля- 4 шт.
 олія- 2 ст. ложки
сіль
 чорний мелений перець - за смаком
Спосіб приготування
Баранину нарізати кубиками. Додати до неї дрібно нарізані часник і цибулю (3 шт.). Поперчити, посолити, залити кефіром і залишити на добу маринуватися.
Помідори та цибулю порізати кружальцями. Вийняти м’ясо з кефіру і нанизати на шампури, чергуючи з кружальцями помідорів та цибулі. Смажити на мангалі до готовності.

Шашлички-закрутанці
Інгредієнти
куряче філе- 600 г.
бекон- 150 г
перець болгарський - 1 шт.
Для маринаду
олія - 3-4 ст. ложки
вино біле сухе: 3-4 ст. ложки
суміш італійських трав
паприка
сіль, перець за смаком
Спосіб приготування
Куряче м’ясо порізати на довгі скибочки. Приготувати маринад – змішати олію з вином та спеціями. М’ясо скласти в ємність, залити маринадом та залишити на кілька годин.
Перець порізати на невеликі шматочки. Бекон порізати скибочками. Кожну скибку бекону покласти на скибку курячого філе. На край покласти шматок болгарського перцю. Загорнути куряче філе таким чином, щоб перець і бекон були у середині.
Нанизати шашлички на шампури та смажити на мангалі до готовності.

Шашлик із курячої печінки
Інгредієнти
куряча печінка - 500 г,
сало - 250 г,
цибуля - 2 шт.,
молоко - 150 мл,
зелень петрушки
 сіль
чорний мелений перець - за смаком.
Спосіб приготування
Печінку і сало поріжте кубиками. Зелень петрушки подрібніть. Цибулю поріжте кільцями.
У каструлю складіть шматочки печінки і кільця цибулі. Посоліть, поперчіть, залийте молоком і поставте в холодильник на дві години.
Шматочки печінки і сала по черзі нанизайте на шампури.
Смажте шашлик над розжареним вугіллям до готовності, час від часу перевертаючи шампури.

Шашлик овочевий «Закусочний»
Інгредієнти

картопля - 600 г,
цибуля - 2 шт.,
часник - 100 г ,
шампіньйони - 300 г,
бекон - 200 г,
лимонний сік - 3 ст. ложки,
оцет - для маринаду,
рослинна олія - 100 мл,
зелень кропу,
сіль
 чорний мелений перець - за смаком.
Спосіб приготування
Шампіньйони почистіть, вимийте, замаринуйте в суміші лимонного соку і дрібно посічених 2 зубців  часнику.
Цибулю і решту часнику замаринуйте в оцті з водою. Картоплю очистіть і відваріть в підсоленій воді до готовності, остудіть і поріжте. Скибочки бекону скрутіть рулетиками.
Шампури змастіть рослинною олією. Поперемінно наколіть на шампури часник, картоплю, цибулю, гриби і бекон.
Підготовлені овочеві шашлики з усіх боків змастіть рослинною олією, поперчіть і присипте зеленню.
Смажте над мангалі приблизно 10 хвилин, часто перевертаючи.