суботу, 29 червня 2019 р.

«Ми будем сумувати за тобою, школо!»


27 червня  випускники Токмацької ЗОШ №1 разом з вчителями і батьками, друзями і знайомими зібралися на подвір`ї школи, де на них чекала найприємніша мить – випускний вечір та вручення свідоцтв про здобуття повної загальної середньої освіти. 
 За сценарієм усі присутні на випускному  вечорі – надзвичайному  святові: радісному, урочистому, веселому, але водночас і сумному – стали учасниками шоу-програми «Зірковий випускний». 


Зйомки програми розпочались 11 років тому, коли 1 вересня 2008 року тодішні першокласники переступили  поріг школи №1. Режисура програми всі ці роки належала майстрам: володарям кнута і пряника – вчителям і директорам школи. Авторами сценарію в різні роки були ті, чиї слова для учасників шоу-програми стали крилатими афоризмами на все життя – класні керівники Яна Ткаченко, Олена Паніна, Еліна Поліщук, Олена Білоцерковець, Оксана Глуцька. Спонсорами проекту усі 11 років були батьки. А головні ролі виконували нинішні випускники-2019, яким тепер доводиться прощатися з рідною школою, такими  затишними, рідними класами, коридорами, дорогими наставниками, які впродовж багатьох років готували учнів до самостійного життя.
Присутні оплесками зустрічали випускників – дівчат-красунь у вишуканих сукнях і юнаків в елегантних костюмах та  стильних  «прикидах». Ну чим не зірки....





Під музичний супровід юнаки і дівчата по двоє проходили по килимовій доріжці з зірками і вишукались на почесному місці, на подвірї рідної школи.


До них, які завершили учнівську кар`єру, щоб поринути у світ дорослого життя і здобути омріяну професію, найкращими побажаннями звернулася директор школи, вона ж режисер-постановник всього, що відбувалося у школі, Валентина Жадан. 



Щирими напутніми побажаннями благословила випускників у самостійне життя їхня перша вчителька Олена Паніна.



А потім настала найочікуваніша мить – врученя випускникам нагород важливіших, ніж Оскар, суттєвіших, ніж Греммі чи Золотий грамофон – свідоцтв про здобуття повної загальної середньої освіти. 
За традицією першими отримати свідоцтва за високі досягнення у навчанні та золоті медалі були запрошені відмінниці навчання Анастасія Пилипенко, Амінна Пустовіт, Катерина Янущак і їхні батьки.



Від імені народного депутата України Сергія Валентирова його помічники Олександр та Юрій привітали дівчат- золотих медалісток  і з добрими побажаннями вручили їм від нардепа квіти і подарунки.



Свідоцтва про  здобуття повної загальної середньої освіти також урочисто отримали: Данило Багмет, Софія Білан, Данило Вітер, Єлизавета та Юлія Зачепило, Надія Кіпка, Анастасія Кононенко, Богдан Лісняк, Валерія Плаксіна, Єлизавета Романенко, Данило Сапальов, Микита Сидоченко, Єкатерина Суратова, Ілля Тюшняков, Карина Хромова, Антон Яковенко.







Всім присутнім, і в першу чергу винуватцям урочистостей, хореографічний колектив «Браво» Токмацької дитячої музичної школи подарував елегантний танок –вальс.





А потім   були останні кадри «Зіркового випускного» - виступ класного керівника Оксани Глуцької і найтепліші слова і троянди у відповідь від випускників. 



 Подяки, квіти і оригінальні подарунки директору школи Валентині Жадан і вчителям, безмежні подяки батькам.










І остання пісня-прощання, і останній танок з батьками. 
І фінальний кадр, коли загадавши бажання,  випускники 11-класники разом з класним керівником запустили в небо повітряні кульки у вигляді зірок – як символ зірок-випускників з планети Токмацької загальноосвітньої школи №1.






   

Шановні випускники! Колектив Медіа-центру «Газета «Таврія» і автор цих рядків – Почесний журналіст України Людмила Арман  приєднується до всіх привітань, що  лунали для вас на випускному вечорі. Ми бажаємо вам  завжди з теплотою згадувати шкільні роки, шкільних друзів і, звичайно ж, вчителів, які дали вам такий важливий поштовх у життя, вклавши найцінніше і потрібне. Ми бажаємо вам зробити правильний вибір і стати на ту дорогу, що допоможе освоїти улюблену і потрібну професію, обійти всі невдачі. Ніколи не забувайте рідний Токмак, місто, у якому ви сказали перше слово, зробили свої перші кроки, і в якому ми всі разом живемо.