субота, 15 червня 2019 р.

Кулінарні "шедеври із кабачків


Кабачок – настільки смачний  овоч, що навряд чи знайдеться страва, яку б він міг зіпсувати. Та особливо він смакує  у закусках. У рецептах, що ми підібрали  – тільки прості й доступні інгредієнти, і саме приготування закусок з кабачків не забере багато часу. Головне  тут – мати натхнення.

Грибний жульєн у кабачках
Інгредієнти
кабачки - 3-4 шт.
гриби свіжі - 300 г
цибуля - 1 шт
часник - 2 зубки 
борошно - 2 ст. ложки
вершки або сметана - 200 мл
твердий сир - 100 г
вершкове масло 
олія
сіль, перець, кріп
Спосіб приготування
 Підготувати кабачкові «кокотниці». Для цього кабачки порізати поперек на скибочки завтовшки 3 см і маленькою ложечкою із загостреними краями (найкраще кавовою) вибрати серединку, залишаючи дно і тоненькі стінки. Викласти «кокотниці» на змащене деко, посолити, поперчити за смаком і поставити у розігріту духовку на 20-25 хв.
Тим часом приготувати начинку. Цибулю порізати дрібно і підсмажити на пательні у невеликій кількості олії. Потім  додати дрібно посічені шампіньйони, посолити, поперчити, смажити доти, доки не випарується рідина з пательні. Покласти трішки (1 ст. ложку) вершкового масла та всипати борошно. Перемішати, щоб розподілилося рівномірно. В цю масу тоненькою цівкою влити вершки (сметану) і, постійно помішуючи, довести начинку до загустіння. Покласти посічену зелень та подрібнений часник і вимкнути вогонь.
Підготовленою та трішки охолодженою начинкою наповнити припечені кабачкові «кокотниці». Зверху кожну посипати твердим сиром, потертим на грубій тертці.
Поставити грибний жульєн у кабачках назад у духовку і запікати доти, доки не розплавиться сир.
Дістати готову страву, викласти на велику тарілку, прикрасити зеленню.


Кабачковий торт із м’ясною начинкою
Інгредієнти

кабачки - 2 шт
яйця - шт
кефір - 1 склянка
борошно - 2 склянки 
 сіль, перець, 
зелень
м`ясний фарш - 500 гр
цибуля - 2 шт
майонез
помідори - 2 шт
сир твердий - 50 гр
олія
Спосіб приготування
Спочатку потрібно спекти млинці із кабачків. Для цього кабачки слід натерти на грубій тертці, зцідити, якщо є сік, додати яйця, кефір, борошно, сіль, перець, часник. Порізати дрібно зелень кропу і петрушки.
Тісто має бути як негуста сметана. Класти 3 ложки тіста на змащену олією розігріту сковороду і смажити. Перевертати обережно за допомогою лопатки. Якщо  тісто дуже рветься, додати ще півсклянки борошна.
Таким чином має вийти 6-8 млинців.
Тепер треба приготувати начинку. Цибулю дрібно порізати і обсмажити в олії, додати фарш і смажити, помішуючи, до готовності. У фарш додати кілька ложок майонезу.
Цією начинкою перемазати млинці.
Зверху торт змастити майонезом і прикрасити шматочками помідорів і зеленню. Посипати натертим на тертці твердим сиром.

 Піца із кабачків
Інгредієнти
кабачки - 2 шт
яйця - шт
борошно - 1 склянка 
розпушувач - 1 чайна ложка
 помідори – 2 шт
ковбаса - 200 гр
сир твердий – 150 гр
зелень
олія
часник – 2 зубці
сіль, чорний мелений перець.
Спосіб приготування
 Кабачки натріть на грубу тертку і посоліть. Коли вони підійдуть соком – злийте його.
Додайте яйця, борошно, зелень, розпушувач, подрібнений часник, сіль, перець і все ретельно перемішайте.
Масу вилийте на змащене олією деко.
Зверху довільно поріжте ковбасу та помідори.
Поставте у розігріту до 180 градусів духовку і запікайте близько півгодини.
Потім  вийміть, посипте піцу натертим на тертці  твердим сиром і поставте у духовку ще на  5 хвилин, щоб сир розплавився.