Кабачок – настільки смачний овоч, що навряд чи
знайдеться страва, яку б він міг зіпсувати. Та особливо він смакує у закусках. У рецептах, що ми підібрали –
тільки прості й доступні інгредієнти,
і саме приготування закусок з
кабачків не забере багато часу. Головне тут – мати натхнення.
Грибний жульєн у
кабачках
Інгредієнти
кабачки - 3-4
шт.
гриби свіжі - 300 г
цибуля - 1
шт
часник - 2
зубки
борошно - 2
ст. ложки
вершки або
сметана - 200 мл
твердий сир - 100 г
вершкове масло
олія
сіль, перець, кріп
Спосіб приготування
Підготувати
кабачкові «кокотниці». Для цього кабачки порізати поперек на скибочки
завтовшки 3 см
і маленькою ложечкою із загостреними краями (найкраще кавовою) вибрати
серединку, залишаючи дно і тоненькі стінки. Викласти «кокотниці» на змащене
деко, посолити, поперчити за смаком і
поставити у розігріту духовку на 20-25 хв.
Тим часом приготувати начинку. Цибулю порізати дрібно і
підсмажити на пательні у невеликій кількості олії. Потім додати дрібно посічені шампіньйони, посолити, поперчити, смажити
доти, доки не випарується рідина з пательні. Покласти трішки (1 ст. ложку) вершкового масла та всипати борошно.
Перемішати, щоб розподілилося рівномірно. В цю масу тоненькою цівкою влити
вершки (сметану) і, постійно помішуючи, довести начинку до загустіння. Покласти
посічену зелень та подрібнений часник і вимкнути вогонь.
Підготовленою та трішки охолодженою начинкою наповнити
припечені кабачкові «кокотниці». Зверху кожну посипати твердим сиром, потертим
на грубій тертці.
Поставити грибний жульєн у кабачках назад у духовку і
запікати доти, доки не розплавиться сир.
Дістати готову страву, викласти на велику тарілку, прикрасити зеленню.
Кабачковий торт із
м’ясною начинкою
Інгредієнти
кабачки - 2
шт
яйця - 4 шт
кефір - 1
склянка
борошно - 2
склянки
сіль, перець,
зелень
м`ясний фарш - 500 гр
цибуля - 2 шт
майонез
помідори - 2
шт
сир твердий - 50
гр
олія
Спосіб приготування
Спочатку потрібно спекти млинці із кабачків. Для цього
кабачки слід натерти на грубій тертці, зцідити, якщо є сік, додати яйця, кефір,
борошно, сіль, перець, часник. Порізати дрібно зелень кропу і петрушки.
Тісто має бути як негуста сметана. Класти 3 ложки тіста на
змащену олією розігріту сковороду і смажити. Перевертати обережно за допомогою
лопатки. Якщо тісто дуже рветься, додати
ще півсклянки борошна.
Таким чином має вийти 6-8 млинців.
Тепер треба приготувати начинку. Цибулю дрібно порізати і
обсмажити в олії, додати фарш і смажити, помішуючи, до готовності. У фарш
додати кілька ложок майонезу.
Цією начинкою перемазати
млинці.
Зверху торт змастити
майонезом і прикрасити шматочками помідорів і зеленню. Посипати натертим на тертці твердим сиром.
Піца із кабачків
Інгредієнти
кабачки - 2
шт
яйця - 3 шт
борошно - 1
склянка
розпушувач - 1
чайна ложка
помідори – 2 шт
ковбаса - 200
гр
сир твердий – 150
гр
зелень
олія
часник – 2 зубці
сіль, чорний
мелений перець.
Спосіб приготування
Кабачки натріть на грубу тертку і посоліть. Коли вони
підійдуть соком – злийте його.
Додайте яйця, борошно, зелень, розпушувач, подрібнений
часник, сіль, перець і все ретельно перемішайте.
Масу вилийте на змащене олією деко.
Зверху довільно поріжте ковбасу та помідори.
Поставте у розігріту до 180 градусів духовку і запікайте
близько півгодини.
Потім вийміть, посипте піцу натертим на тертці твердим сиром і поставте у духовку ще на
5 хвилин, щоб сир розплавився.