середа, 21 серпня 2019 р.

Безоплатна правова допомога токмачанам


Уряд за чесні тарифи на теплову енергію та її постачання!

Кабінет Міністрів України ініціював запровадження програми «Чесна платіжка», яка передбачає впровадження механізмів установлення справедливих цін на тепло і гарячу воду.
Тарифи та теплову енергію встановлюють органи місцевого самоврядування на підставі розрахунків виконавців послуг, або Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП). Оскільки розрахунки у всіх різні - ціна теж різна.
В зв’язку з тим, що ціни на опалення у різних областях України суттєво відрізняються через непрозорість формування тарифів на сьогодні Урядом зафіксовано граничну вартість теплової енергії на рівні 1400 гривень за 1 Гкал за наявності лічильника, або 35,21 грн. за 1 м2 у разі відсутності лічильника. Урядом розроблені чіткі покрокові алгоритми дій, які допоможуть захистити права споживачів житлово-комунальних послуг. На сайті Урядового порталу та Міністерства юстиції з’явився калькулятор розрахунку чесної платіжки, де громадяни самостійно зможуть вирахувати, скільки мають сплачувати за теплову енергію та послуги з її постачання.
Органи місцевого самоврядування під час встановлення відповідних тарифів для населення на опалювальний сезон 2019-2020 років зобов’язані використовувати розміри цін визначених Кабміном, та у разі застосування тарифів вище ніж затверджені Кабміном повинні забезпечити здійснення перерахунку тарифів на послуги з постачання теплової енергії для населення до 1 вересня 2019 року.
Тож перевіряйте на офіційному сайті органу місцевого самоврядування, який встановлений тариф на послуги теплопостачання, чи здійснено перерахунок тарифів відповідно рішення Уряду. Якщо на сайті вже змінені тарифи, потрібно звернутись до теплопостачальної організації з вимогою про здійснення перерахунку вартості послуг на опалювальний сезон 2019-2020 років.

Якщо вам потрібна правова допомога звертайтесь до відділу «Токмацьке бюро правової допомоги» Мелітопольського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги знаходиться за адресою: Запорізька область, м. Токмак, вул. Центральна, 55-О. Телефони: (06178) 4-42-73.
Єдиний телефонний номер системи безоплатної правової допомоги: 0-800-213-103