вівторок, 20 серпня 2019 р.

Страви святкового пікніка


Літо, серпень і свято  Незалежності подарують нам можливість виїхати на природу, на пікнік. Ми всі так обожнюємо готувати  шашлики, овочі на вогні, на свіжому повітрі, в компанії друзів чи сім`ї. Тож сьогодні ми підібрали рецепти оригінальних страв на мангалі, з димком. З ними ваш  святковий пікнік вийде  на славу і буде, що згадати!  Насолоджуйтеся красою, кольорами природи! Приємного і смачного Вам відпочинку!

Шашлички з курятини і кабачків
Інгредієнти
грудки курячі – 600 г.
кабачки – 200 г
сало – 100 г
петрушка – 30 г
сіль, перець чорний мелений
Спосіб приготування
Молоденькі кабачки помити і порізати нетовстими кружечками. Замочити кабачки на 20-25 хвилин у підсоленій воді, щоб вони ніжно увібрали в себе сіль.  Змолоти курячу грудку і сало. Фарш посолити, поперчити, додати приправу: Додати дрібно порізану петрушку. Добре ( протягом 6-10  хвилин ) перемішувати фарш, щоб при запіканні він не розпадався. Дерев`яні шпажки замочити на 20 хвилин у воді. Нанизати на шпажки почергово підготовлені кабачки і кульки з фаршу. Загорнути шашлички у фольгу, змащену олією. Запікати на решітці над розпеченим вугіллям, постійно обертаючи, 8-10 хвилин. Далі фольгу зняти і довести шашлички до готовності і рум`яної скоринки без фольги над вугіллям.

Сардельки, фаршировані зеленню з часником
Інгредієнти

сарделька – 6 шт
петрушка – пів пучка
кріп – пів пучка
цибуля зелена – пучок
часник – 5 зубків
перець чорний мелений
олія
Спосіб приготування
Беремо улюблені сардельки (тільки не з сирого фаршу) і надрізуємо кожну уздовж.
Зелень ретельно промити і нарізати, скласти в миску, збризнути олією, приправити сіллю, молотим перцем (зовсім трішки) і вичавленим часником. Перемішати. 
Нафарширувати сардельки зеленню. Підсмажити на мангалі. Подати зі свіжими овочами або овочевим салатом. 

Картопляний кебаб
Інгредієнти
картопля – 5 шт
сало з прослойками- 150 гр
помідори – 2 шт
перець болгарський – 1 шт
спеції
олія
зелень
Спосіб приготування
Картоплю, помідори, перець потрібно почистити і помити. Картоплю і помідори нарізати кружечками, товщиною 0,5 см. Перець порізати скибочками. Сало або грудинку нарізаємо тонкими скибочками. Дрібно посікти часник і змішати з кавказькою аджикою або з сухими прованськими травами (або іншими спеціями), сіллю, перцем і олією. Отриманою сумішшю заливаємо картоплю і перемішуємо. Насаджуємо картоплю на замочені у воді дерев`яні шпажки, чергуючи зі скибочками сала чи грудинки, помідора і перцю. Загортаємо картоплю в подвійний шар фольги і випікаємо над розпеченим вугіллям, обертаючи, до готовності (приблизно 20 хвилин). Потім надрізаємо фольгу зверху, поливаємо кебаб виділеним соком і ще 10 хв. даємо картоплі  підрум'янитися на вогні. Посипаємо картопляний кебаб зеленню.

Кукурудза запечена  по-іспанськи
Інгредієнти

масло вершкове
майонез – 4-5 ст.ложок
паприка
сир твердий – 200 гр
Спосіб приготування
Молоду кукурудзу добре намазати вершковим маслом. Загорнути як цукерочки у два шари  фольги . Запікати на мангалі  50 хвилин.
Змішати майонез з часником,  намазати цим соусом готову кукурудзу, посипати паприкою, поверх обсипати  натертим сиром.

Булочки запечені на вугіллі
Інгредієнти
булочки круглі – 6 шт
шинка – 150 гр
огірок солоний – 1 шт
яйце куряче – 1 шт
сир твердий – 100 гр
олія – 3 ст.ложки
молоко – 6 ст.ложок
масло вершкове
трави прованські або зелень
кунжут білий – 1 ч ложка
сіль, спеції
Спосіб приготування
З булочок зрізати кришечку і акуратно вийняти м'якуш.
Порізати шинку і квашений огірок соломкою, сир натерти, зелену цибулю дрібно порізати. Додати яйце.Посолити і поперчити до смаку.  Кожну булочку змочити всередині 1 столовою ложкою молока, змастити 1 чайною ложкою масла.Викласти начинку всередину булочок: Накрити зверху кришечкою. Змастити булочки зовні олією.Присипати зверху прованськими травами і кунжутом.Загорнути у фольгу. Смажити булочки на розпеченому вугіллі, постійно обертаючи, 3-4 хвилини.