Літо, серпень і свято
Незалежності подарують нам можливість виїхати на природу, на пікнік. Ми
всі так обожнюємо готувати шашлики,
овочі на вогні, на свіжому повітрі, в компанії друзів чи сім`ї. Тож сьогодні ми
підібрали рецепти оригінальних страв на мангалі, з димком. З ними ваш святковий пікнік вийде на славу і буде, що згадати! Насолоджуйтеся
красою, кольорами природи! Приємного і смачного Вам відпочинку!
Шашлички з курятини і
кабачкі в
Інгредієнти
грудки курячі – 600 г .
кабачки – 200
г
сало – 100
г
петрушка – 30
г
сіль, перець чорний мелений
Спосіб приготування
Молоденькі кабачки помити і порізати нетовстими кружечками.
Замочити кабачки на 20-25 хвилин у підсоленій воді, щоб вони ніжно увібрали в
себе сіль. Змолоти курячу грудку і сало.
Фарш посолити, поперчити, додати приправу: Додати дрібно порізану петрушку.
Добре ( протягом 6-10 хвилин ) перемішувати фарш, щоб при запіканні він не розпадався.
Дерев`яні шпажки замочити на 20 хвилин у воді. Нанизати на шпажки почергово
підготовлені кабачки і кульки з фаршу. Загорнути шашлички у фольгу, змащену олією. Запікати на решітці над розпеченим
вугіллям, постійно обертаючи, 8-10 хвилин. Далі фольгу зняти і довести шашлички до готовності і рум`яної
скоринки без фольги над вугіллям.
Сардельки, фаршировані
зеленню з часником
Інгредієнти
сарделька – 6 шт
петрушка – пів пучка
кріп – пів пучка
цибуля зелена – пучок
часник – 5 зубків
перець чорний мелений
олія
Спосіб приготування
Беремо улюблені сардельки (тільки не з сирого фаршу) і
надрізуємо кожну уздовж.
Зелень ретельно промити і нарізати, скласти в миску, збризнути олією, приправити сіллю, молотим перцем (зовсім трішки) і вичавленим часником. Перемішати.
Зелень ретельно промити і нарізати, скласти в миску, збризнути олією, приправити сіллю, молотим перцем (зовсім трішки) і вичавленим часником. Перемішати.
Нафарширувати сардельки зеленню. Підсмажити на мангалі.
Подати зі свіжими овочами або овочевим салатом.
Картопляний кебаб
Інгредієнти
картопля – 5 шт
сало з прослойками- 150 гр
помідори – 2 шт
перець болгарський – 1 шт
спеції
олія
зелень
Спосіб приготування
Картоплю, помідори, перець потрібно почистити і помити. Картоплю
і помідори нарізати кружечками, товщиною 0,5 см . Перець порізати скибочками. Сало або грудинку нарізаємо тонкими
скибочками. Дрібно посікти часник і змішати з кавказькою аджикою або з сухими
прованськими травами (або іншими спеціями), сіллю, перцем і олією. Отриманою
сумішшю заливаємо картоплю і перемішуємо. Насаджуємо картоплю на замочені у воді дерев`яні шпажки, чергуючи зі скибочками сала чи грудинки, помідора і перцю. Загортаємо картоплю в подвійний
шар фольги і випікаємо над розпеченим вугіллям,
обертаючи, до готовності (приблизно 20 хвилин). Потім надрізаємо фольгу зверху, поливаємо кебаб виділеним
соком і ще 10 хв. даємо картоплі підрум'янитися на вогні. Посипаємо картопляний
кебаб зеленню.
Кукурудза запечена по-іспанськи
Інгредієнти
масло вершкове
майонез – 4-5 ст.ложок
паприка
сир твердий – 200 гр
Спосіб приготування
Молоду кукурудзу добре намазати вершковим маслом. Загорнути
як цукерочки у два шари фольги .
Запікати на мангалі 50 хвилин.
Змішати майонез з часником, намазати цим соусом готову кукурудзу, посипати
паприкою, поверх обсипати натертим
сиром.
Булочки запечені на
вугіллі
Інгредієнти
булочки круглі – 6 шт
шинка – 150 гр
огірок солоний – 1 шт
яйце куряче – 1 шт
сир твердий – 100 гр
олія – 3 ст.ложки
молоко – 6 ст.ложок
масло вершкове
трави прованські або зелень
кунжут білий – 1 ч ложка
сіль, спеції
Спосіб приготування
З булочок зрізати кришечку і акуратно вийняти м'якуш.
Порізати шинку і квашений огірок соломкою, сир натерти,
зелену цибулю дрібно порізати. Додати яйце.Посолити і поперчити до смаку. Кожну булочку змочити всередині 1 столовою
ложкою молока, змастити 1 чайною ложкою масла.Викласти начинку всередину
булочок: Накрити зверху кришечкою. Змастити булочки зовні олією.Присипати
зверху прованськими травами і кунжутом.Загорнути у фольгу. Смажити булочки на
розпеченому вугіллі, постійно обертаючи, 3-4 хвилини.