неділя, 20 жовтня 2019 р.

Токмацька порадниця. Як можна розбагатіти на вже непотрібних копійках


Прочитавши цей заголовок, хтось із токмачан може знизати плечима, мовляв: як тут розбагатієш на монетах номіналом 1,2 і 5 копійок. Адже з грошового обігу цю «мєлоч»  вивели, а тягти копійки в банк одна  морока. Не всі банки, як нам повідомляли читачі, міняють копійки на гривні.
Але не поспішайте викидати непотрібні копійки. На них можна заробити і непогано.
Для цього 1,2 і 5 копійок, що у вас залишилися,  треба уважно перебрати, звірившись з датами і дизайном. Адже на нумізматичному ринку України за непридатну начебто дрібницю дають непогані гроші.

Як ми дізналися,  за 1 копійку 1994 року випуску можна вторгувати від 400 до 1000 гривень,  2 копійки 2003 року - 100-250 гривень, 5 копійок 1994 року - 700-1500 гривень. Ну,  а якщо ви власник 2-копійчаної монети  1992 року, можете її продати по ціні  від 10 до 30 тисяч гривень
Це або пробні монети, випущені обмеженим тиражем в кілька сотень штук. Або ті, які викарбувані з різних видів металу - від латуні до алюмінію, і відрізняються деякими елементами дизайну. Однак не поспішайте нести цінну монету на  наш ринок, наші скупники теж захочуть наварити на перепродажі і зіб`ють вам ціну до мінімуму.
Краще  знайдіть  спеціалізований нумізматичний магазин, або постарайтесь реалізовувати свої монети в інтернет-магазинах. Тільки обережно, не нарвіться на шахраїв!.
Михайло АРМАН,
газета "Таврія"