понеділок, 25 листопада 2019 р.

«Біла Тура» визначила найкращих шахістів області. Серед них – юні токмачани


У Токмаку, у  шаховому клубі 22-23 листопада пройшов ХХ обласний шаховий фестиваль
«Біла Тура», що  присвячений Дню вшанування ліквідаторів аварії на Чорнобильській АЕС.
На відкритті фестивалю  міський голова Токмака Ігор Котелевський  разом з представниками «Токмацького міськрайонного об'єднання ветеранів Чорнобиля» Миколою Бажаном та Віктором Третяком, начальником відділу з питань молоді та спорту Валерієм Шаповалом, а також з головним суддею змагань-старшим тренером ДЮСШ Олексієм Дружинцем  привітали юних шахістів з відкриттям турніру і побажали усім  учасникам цікавої гри.

І вона дійсно була цікавою. За чорно-білими шахівницями хлопці та дівчата вели безкомпромісну боротьбу та  показали гідні результати.



Як зазначив головний суддя змагань, старший тренер ДЮСШ Олексій Дружинець, переможців у турнірі багато, виграли всі! Але були і кращі з кращих! У турнірі «А» юнаки нарівні боролися з досвідченими кандидатами в майстри і міжнародним майстром! Трійка призерів токмацької ДЮСШ - Стас Берлізов, Андрій Гераськін і Данило Маляр. У турнірі «В»  переможцями стали Максим Яковенко, Данило Науменко та Ілля Назаренко. У турнірі «С» крутіше всіх були токмацькі шахісти Катя Борисенко і Юра Корніяшик.

У неділю 24 листопада було підведено підсумки,  проведено урочисте нагородження призерів та переможців,  відзначено кращих гравців грошовими преміями.
- Скільки разів я  звертався за допомогою до Ігоря Вікторовича Котелевського, він завжди мене підтримував! Ось і цього разу були виділені кошти на нагородження всіх 9 переможців! А це дало можливість на кошти з внесків (символічних) нагородити ще більше учасників, всі отримали призи в 19 номінаціях! Небувалий «урожай»!- відзначив головний суддя змагань, старший тренер ДЮСШ Олексій Дружинець.
Людмила АРМАН