четвер, 23 липня 2020 р.

Фото дня. У Токмаку на новому місці встановлено пам`ятний знак загиблим в АТО

23 липня на центральній  площі  Токмака, біля флагштоків на новому п`єдесталі було  встановлено пам’ятний знак «Захисникам незалежності України».
Спершу цей знак було встановлено на постаменті демонтованого у 2016 році пам’ятника Леніну. І це було не найкраще місце. Тому міський голова Токмака Ігор Котелевський та ветерани АТО підтримали ідею перенесення пам’ятного знаку  захисникам незалежності України на нове місце, до флагштоків центральної площі нашого міста, де майорять  прапори України і Токмака.
На облаштування постаменту, що виконувалось ПП «Токмак-ФЕМ», міська рада виділила 14760,00 грн.
23 липня житель Молочанська  Серігй Ященко і приватний підприємець Ігор Іванусь встановили на новий п’єдестал пам’ятний знак  «Захисникам незалежності України».






Як розповів  Сергій Ященко , який особисто викував памятний знак, він являє собою пофарбований  у синьо-жовтий кольор герб  України – Тризуб. У центрі тризуба -  пікіруючий сокіл.  Це символ  наших земляків і воїнів,  які з  2014 року воюють за свободу, незалежність і територіальну цілісність нашої країни. У тризуб вплетені надламані квіти, як символ зламаних життів, як нагадування про наших земляків Павла Левчука, Олександра Шелепаєва, Ігоря Гребінця, Максима Шумака, Вадима Гончарука, які загинули у зоні АТО.

Людмила Арман, 
фото авторки