вівторок, 12 листопада 2019 р.

Профорієнтація. «Зварник – це професія моя!»


В рамках тижня професійної майстерності електрогазозварювальних професій у багатопрофільному Центрі  професійно-технічної освіти відбувся День відкритих дверей, на який були запрошені учні 9-их класів шкіл нашого міста.



Юнаки, які навчаються в центрі за професією «електрогазозварник»,   презентували гостям обрану професію.   Щоб викликати зацікавленість школярів до професії зварника, що затребувана на ринку праці, їм було показане цікаве відео професійного спрямування, вироби з металу, які виготовили майбутні зварники.
В актовій залі відбулася видовищна вистава, в якій юнаки-зварники блиснули своїми артистичними талантами і постали перед глядачами в ролі бога вогню-Гефеста, слов`янського бога неба і вогню – Сварога і коваля Вакули. 



Також були веселі сценки, лунали  дотепні жарти, відбулася вікторина і майстер-клас «Блискавичний зварник».
Здібності учнів Центру ПТО проявляються не тільки в опануванні професією, але й у творчості. Підтвердженням цьому став концерт зі сценкою «Ранок студента», з піснями і танцями.




А ще відбулося нагородження команди Центру ПТО, яка посіла друге місце в обласних змаганнях з міні-футболу.



І відзначення методиста центру Зої Шелухіної за багаторічну результативну працю з підготовки учнів до участі у всеукраїнському конкурсі «Енергія середовища» ( за напрямом «Енергозбереження»).


Михайло АРМАН,
фото автора