пʼятницю, 27 грудня 2019 р.

Під новий рік у подарунок ключі від нових квартир


В результаті успішної  співпраці з Українським фондом соціальних  інвестицій у  Токмаку введена в експлуатацію перша черга житлового будинку для вимушено переміщених осіб.

Завдяки реалізації проекту «Сприяння розвитку соціальної інфраструктури. УФСІ V», що  фінансується Урядом Федеративної Республіки Німеччини через Німецький банк розвитку KfW у  Токмаку  відбулося  відкриття першого в місті соціального житла для внутрішнього переміщених осіб.
Тимчасовим житлом для ВПО  на території нашої громади стали 18 відремонтованих квартир ( 6 – двокімнатних і 12 – однокімнатних) у приміщенні колишньої дитячої лікарні.
Сьогодні міський голова Ігор Котелевський привітав новоселів  з отриманням житла і вручив їм ключі від квартир. 



А вже біля святково   прикрашеного  під`їзду будинку він  перерізав символічну стрічку і родини вимушено переміщених осіб поспішили до своїх квартир.
Люди, які на собі пізнали жахи війни на Донбасі і були вимушені покинуті рідні домівки, переступивши поріг своїх квартир не приховували радості.
Серед них і Юлія Федотова, яка до війни жила у Горлівці і приїхала у Токмак  у 2014 році.
Новосели -  вимушені переселенці висловили вдячність усім причетним до такої значимої події як відкриття першого у Токмаку  соціального житла для внутрішнього переміщених осіб.
Михайло АРМАН,
Фото Світлани Уманської