пʼятниця, 20 грудня 2019 р.

Резонанс. «Тортури» холодом влаштував сусідці житель багатоповерхівки, що у самому центрі Токмака


Третю добу жителька Токмака, жінка у віці та ще й з підірваним здоров`ям, буквально замерзає у власній квартирі у багатоповерхівці  по вулиці Центральна, 20.

Як розповіла Валентина Харитонівна , хроніка її замерзання розпочалася декілька днів  тому:  у під`їзді будинку запахло газом і працівники  газового господарства аби попередити його витік і вибух перекрили газопостачання. Але відновити його  не змогли: власник квартири з верхнього поверху газовиків  у квартиру не впустив. Його реакція на працівників газового господарства була...  неприємною для них.
Пані Валентина є співвласником багатоквартирного будинку і справно сплачує комунальні послуги у тому числі й за тепло, якого у  квартирі  немає вже третю добу.
Так повинно бути  в ОСББ?  Ні!  Тому жінка   по телефону звернулася за допомогою до  голови ОСББ, а та … кинула слухавку.
- Редкая …. , - пожалілася на Олену Олександрівну моя колега по цеху, член Національної спілки журналістів України Валентина Харитонівна Машиністова.
19 грудня не змогли достукатися до власника квартири і поліціянти, за допомогою до яких  звернулася доведена до розпачу жінка.  
- Ламати двері і впускати працівників газового господарства без дозволу власника квартири ми не маємо права, - пояснили мені у поліції.
Відколи перекрили газ, у квартирі пані Валентини  запанував холод, вона не може приготувати собі гарячу їжу ( добре що з гарячим чаєм  виручає електрочайник). Хвора жінка  вже третю добу потерпає від ряду побутових незручностей, і їй абсолютно ні до чого влаштований сусідом зверху сеанс кріотерапії .
Зима. Холод. Сьогодні зранку мороз ударив. Жінка у квартирі замерзає. Сусід зверху для відновлення газопостачання на стояку під`їзду газовиків у квартиру не впускає. Примусити його це зробити не може навіть поліція Але ж повинен бути якийсь вихід із цієї ситуації?
- Вихід є! - пояснив головний інженер газового господарства Олександр Заславський і пообіцяв сьогодні розв’язати цей вузол проблеми  та  відновити газопостачання у квартирі жінки-пенсіонерки.
Людмила АРАМАН