пʼятниця, 10 січня 2020 р.

Голос народу. Пологівського району нам не треба, ми – за Токмацький горою стоїмо!


Ці слова рефреном линули під час зустрічі народного депутата України Павла Мельника, міського голови Токмака Ігоря Котелевського, кандидата на посаду голови Токмацької райдержадміністрації Аскада Ашурбекова   з освітянами Токмака. 


На початку зустрічі з  керівництвом міського відділу освіти, директорами шкіл і позашкільних закладів, завідуючими дитсадків народний обранець відзвітував про свою роботу у парламенті за 4 місяці ( саме стільки  часу пройшло як Павло Мельник був обраний народним депутатом і 29 серпня 2019 року склав присягу на вірність українському народові).
Звіт народного депутата за 4 місяці 2019 року можна почитати за цим посиланням
На зустрічі з освітянами народний обранець Павло Мельник і міський голова Токмака Ігор Котелевський не оминули актуальне питання збереження Токмака і Токмацького району, як шостого району на карті Запорізької області.
Вони розповіли, що ще в перші роки впровадження реформи децентралізації обласній робочій  групі було запропоновано модель Запорізької області у складі 6 районів ( у тому числі з Токмацьким районом з центром у місті Токмак). Цей варіант постійно підтримувався більшістю учасників робочої групи, його підтримали і незалежні експерти.
- Однак сьогодні проявляється  безапеляційна позиція деяких учасників робочої групи з числа «Слуг народу», що шостий район з центром в Токмаку - не потрібен. Ця позиція обмежує жителів міста Токмак, Токмацького району та прилеглих територій. І, відверто, виглядає не патріотично по відношенню до всієї області.  З урахуванням цих «політичних» тенденцій, мною, як міським головою міста Токмака, разом з народним депутатом Павлом Мельником і кандидатом на пост глави Токмацької районної державної адміністрації Аскадом Ашурбековим була ініційована зустріч з народним депутатом, головою підкомітету Верховної Ради з питань адміністративно-територіального устрою Україна Віталієм Безгіним. В ході конструктивної розмови ми представили свої аргументи на користь шостого району з центром в місті Токмак, - розповів міський голова Токмака Ігор Котелевський.

За його словами, результатом зустрічі стала чітка позиція глави підкомітету, що Запорізька область у форматі 6 районів має право бути, і ми, можемо продовжувати працювати в цьому напрямку. Але для цього потрібна підтримка громади.
Тому народний депутат Павло Мельник і міський голова Ігор Котелевський звернулися до присутніх освітян - лідерів громадської думки з проханням долучитися до  збору підписів населення за збереження шостого району. Та долучити  до цієї справи батьків учнів шкіл та вихованців дитсадків.
- Щоб Токмак не опустився  до рівня села, щоб не скоротилася у нашому місті мережа шкіл і дитсадків ( а таке може статися якщо Токмак втратить статус районного центру), ми долучилися і долучимося до збору підписів, - зазначили  директори шкіл і позашкільних закладів, завідуючі дитсадками.
- Ми розуміємо, що  Токмацький район з центром у Токмаку  створюється не для влади, не під майбутні вибори, а для кращого майбутнього наших дітей та онуків, - резюмувала  
свій виступ начальниця міського відділу освіти Світлана Черкасова.
Людмила АРМАН,
Михайло АРМАН,фото