неділя, 12 січня 2020 р.

У Токмаку «Нова радість стала»


Вже традиційно, у Токмаку у міському Будинку культури відбувся різдвяний концерт «Нова радість  стала», що  організували  священнослужителі Свято-Успенського храму та церков Бердянської єпархії.

 Перед початком концерту у  фойє Будинку культури  була розміщена різдвяна  ярмарка, де кожен мав можливість  придбати сувеніри та вироби ручної роботи  майстринь творчого об`єднання «Натхнення»: Тетяни Гарькавої, Олени Бесаги, Любові Володіної, Любові Кондратьєвої, Ніни Тур.
У залі було багатолюдно, серед глядачів були жителі Токмака, Молочанська, сіл Токмацького і сусіднього районів,  бо їх інтерес викликала надзвичайно цікава програма концерту.
Як і в минулі роки на свято приїхав Владика – Високопреосвященнійший Єфрем, архієпископ Бердянський і Приморський, який молитовно підтримує усіх нас у праці на Ниві Христовій. Він  привітав усіх зі святом Різдва Христового, побажав миру, добра та  благополуччя. 
Присутніх у залі також  привітав і висловив  найкращі побажання народний депутат України Павло Мельник.
Концертна программа, яку вели Ольга Санець та Валерій Шаповал,   як зажди була на високому рівні, участь у святковому заході взяли творчі колективи «Веселка» і «Таврійські зорі» міського Будинку культури, церковні хори, а також вихованці і викладачі Токмацької дитячої музичної школи та Молочанської дитячої школи мистецтв. Щире захоплення слухачів викликали інструментальні композиції у виконані юних акордеоністів ( керівник Світлана Утєнкова), бандуристки Поліни Абрамової та її наставниці Наталії Сердюк, а також - відомі пісенні композиції, різдвяні колядки і щедрівки.
У святковій програмі окрім пісенних номерів були представлені хореографічні композиції у виконанні зразкового танцювального колективу «Едем» (художній керівник Олександр Жаров).
На завершення святкового концерту настоятель Свято-Успенського собору і благочинний церков Токмацького округу отець Микола,  архієпископ Бердянський і Приморський Високопреосвященнійший Єфрем висловили  вдячність усім причетним до організації і проведення  різдвяного концерту. А потім разом з народним депутатом України Павлом Мельником під оплески глядачів вручили учасникам концерту Дипломи.
Михайло АРМАН,
Людмила АРМАН, фото