середа, 19 лютого 2020 р.

Павло Мельник: Зроблю все від мене можливе щодо збереження фінансування спорту Запорізької області


У засобах масової інформації  з’явилося повідомлення, що в проєкті рішення Запорізької обласної ради, що 27 лютого виноситься на сесію, передбачається скорочення більше ніж у п’ять разів фінансування спорту області!
Затвердження такого рішення може призвести до найнегативніших наслідків для функціонування спорту в Запорізькій області у 2020 році, особливо негативно це відчується у забезпеченні наших спортсменів під час здобування олімпійських ліцензій та на стадії їхньої підготовки до участі у Літніх Олімпійських Іграх - 2020, що відбудуться цього літа у Токіо(Японія).
- Для всіх нас, мешканців нашого Запорізького краю, є неприпустимим скорочення фінансування спорту, адже ми не тільки можемо втратити олімпійські ліцензії та майбутні медалі, а також унеможливимо виховання молоді через заняття спортом, що може привести до негативних наслідків, вважає народний депутат України Павло Мельник.

- Водночас, нещодавно найтитулованіший гандбольний клуб України «ZTR» (м. Запоріжжя), оприлюднив відкритого листа про можливе припинення свого існування, а також знаменитої дитячо-юнацької спортивної школи «ZTR» та спортивної школи-інтернату через брак фінансування.

Для мене це ще й особиста історія, адже я знайомий з головним тренером, а також з дитинства постійно відвідував матчі цього клубу, особливим святом спорту у Запоріжжі були матчі Ліги Європейських Чемпіонів, Єврокубків та інших міжнародних зустрічей.
Щодо ситуації з клубом «ZTR» можливими рішеннями зазначеної ситуації можуть бути отримання фінансування з державного, обласного чи місцевого бюджету, а також спонсорські кошти фізичних та юридичних осіб.
Щодо недопущення скорочення фінансування спорту у Запорізькій області у 2020 році та збереження титулованого гандбольного клубу України «ZTR» мною спрямовано депутатські запити до Прем’єр-Міністра України, Міністра культури, молоді та спорту України (заплановано провести особисту зустріч), голови Федерації гандболу України (заплановано також провести особисту зустріч), голови Запорізької обласної державної адміністрації та до голови Запорізької обласної ради.


Прикладу всі зусилля, щоб гандбольний клуб України «ZTR» разом з ДЮСШ та дитячо-юнацькою спортивною школою – інтернатом продовжив своє існування та радував своїми перемогами на національному та міжнародному рівні ще не одне покоління українців!
Зроблю все від мене можливе щодо збереження фінансування спорту Запорізької області в обсязі не менш ніж у 2019 році, адже спорт – це саморозвиток молоді, пропаганда фізичної культури і здорового способу життя, виховання і підтримка патріотизму та державницької позиції в молодої генерації українців, а забезпечення умов для перемоги українських спортсменів на міжнародних спортивних аренах серед усіх верств - це внесок у створення позитивного іміджу нашої країни, - зазначив народний депутат України Павло Мельник.