Яблука - це надзвичайно корисні плоди, що на 80% складаються з води,
а в інші 20% входять корисні речовини: клітковина, органічні кислоти (яблучна,
винна і лимонна), вітаміни А, В1, В3, РР, С, а також залізо, йод, калій,
кальцій, магній, натрій, фосфор тощо. У яблуках в достатній кількості міститься
вітамін G, який сприяє нормальному травленню і росту, також присутні речовини,
що зупиняють ріст ракових клітин в травних органах і у всьому організмі. Йод,
що міститься в яблуках у більшій кількості, ніж у багатьох інших фруктах, є
чудовою профілактикою захворювань щитовидної залози. Яблука багаті на
вітамін А, який допомагає уникнути застуд та інших інфекцій, а також сприяє
гарному зору.
Пропонуємо вам добірку рецептів смачних і корисних страв з головним інгредієнтом - яблуками.
Інгредієнти
зелене яблуко (велике) - 1 шт.,
ківі (велике) - 1 шт.,
куряча грудка - 1 шт.,
горіхи - 0,5 склянки,
лимонний сік,
листя салату,
майонез
Спосіб приготування
Курячу грудку
відваріть, охолодіть в бульйоні. Наріжте невеликими кубиками.
Яблуко очистіть від
шкірки. Наріжте невеликими кубиками, побризкайте соком лимона.
Ківі також очистіть і
наріжте невеликими кубиками. Шматочок залиште для прикраси.
Горіхи подрібніть
ножем. Кілька шматків залиште для прикраси.
Кубики курячого філе,
яблука, ківі і подрібнені горіхи змішайте, заправте легким майонезом. Викладіть в салатник на листя салату,
прикрасьте ядрами горіхів і шматочками ківі.
Печінка по-берлінськи
з яблуками
Інгредієнти
теляча печінка -700 г .
цибуля - 2 шт.
яблука кислі - 2
шт.
сіль за смаком
борошно
олія.
Спосіб приготування
Яблука почистити, вирізати серединку та нарізати кільцями
Обсмажити на олії, можна трошки посипати цукром для карамелізації. Цибулю
нарізати кільцями, обсмажити до золотистого кольору.
З печінки видалити сухожилля, порізати на шматочки, обваляти
у борошні. Обсмажити з двох боків, посолити. Викласти на тарілку, зверху
покласти яблука та цибулю.
Яблука «Ласунка»
Інгредієнти
яблука - 2 шт.
цукор - 1 ст.
ложка
кориця - 0,5 ч.
ложки
борошно - 1 ст. ложка
манна крупа - 1 ст. ложка
вершкове масло - 1
ст. ложка
Спосіб приготування
Яблука порізати на
кільця товщиною 1 см .
Серцевину видалити. Змішати борошно і манну крупу. Розтопити на сковороді
вершкове масло. Обмакнути кожне кільце яблука в борошно з манкою і обсмажте з
двох боків на маслі. Коли колечка остигнуть, посипати їх цукром і корицею.
Печиво з яблуками
Інгредієнти
борошно - 150 г,
цукрова пудра - 50 г,
вершкове масло - 100 г,
яйце - 1 шт.,
сметана - 1 ст. ложка.
яблука - 3 шт.
цукор - 2 ст. ложки,
кориця - 0,5 ч. ложки.
Спосіб приготування
У борошно додайте вершкове масло, подрібніть ножем.
Додайте цукрову пудру, яєчний жовток і сметану. Замісити тісто і поставте в
холодильник на півгодини.
Розкачайте тісто, виріжте з нього кола.
Яблука очистіть, розріжте на 8 часточок. На кожен кружок
тіста покладіть по часточці яблука і складіть навпіл.
Верх коржика змастіть збитими в піну білками і посипте
цукром з корицею.
Викладіть печиво на деко і випікайте 15 хвилин при 180 °C .
Гарячий яблучний сидр
Інгредієнти
яблучний сидр або яблучний сік: 1 л
кориця -3
палички
гвоздика - 6
бутонів
цедра одного апельсину
Спосіб приготування
Сидр, корицю, гвоздику і цитрусову цедру довести до кипіння
в каструльці. Варити на повільному вогні 20 хвилин. Трохи остудити, процідити,
розлити сидр по келихах. Прикрасити яблучний сидр паличкою кориці.
За
бажанням можна додати мед.